„Más pénzét beosztani a legkönnyebb” – az utca embere arról, hogy Márki-Zay szerint ostobaság a rezsicsökkentés

2021. november 22. 19:58
„Hülyének nézik az embereket”, „soha életemben ennyi badarságot nem hallottam”, ... – videóban mondták el véleményüket a választók Márki-Zay kijelentéseiről.

Márki-Zay Péter több alkalommal is kifejtette véleményét az Orbán-kormány rezsicsökkentéséről. A Greenpeace Magyarország Facebook-oldalán található egyik videóban például elmondta, szerinte

az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni”.

Erről bővebben ide kattintva olvashat.

„Igenis az árakon keresztül ösztönözzük az energiatakarékosságra”

A hódmezővásárhelyi polgármester a fenti kijelentéséhez kapcsolódva leszögezte azt is:

olyan nincs, hogy nem a fogyasztó fizet, meg, hogy nem az ember fizeti meg. Ez egy populizmus”.

Mint fogalmazott, szerinte „igenis az árakon keresztül (kellene – a szerk.) ösztönözzük az energiatakarékosságra. Az energiavédelmi, hatékonysági beruházások soha nem térülnek meg, ha mesterségesen alacsonyan tartjuk az árakat.” A politikus fenti véleményéről itt talál bővebb információkat.

„Kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni”

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének legmeglepőbb „kritikája” az Orbán-kormány rezsicsökkentésére talán mégis az volt, amikor egy Spotify-on elérhető podcastműsorban

Márki-Zay Péter kijelentette: „lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.”

Mint a politikus fogalmazott: szerinte „ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze” – fogalmazott. „Lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat” – tette hozzá a baloldali miniszterelnök-jelölt, aki egy másik nyilatkozatában kijelentette azt is: „nem az a célunk, hogy megállítsuk a határon a világpiaci árakat”. Mint fogalmazott: szerinte a „rezsiárak maximalizálása kommunista ötlet”.

Választó: Ha annyi lenne a fizetésem, mint neki, akkor én is azt mondanám

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének kijelentései után a Mediaworks Hírcentruma megkérdezte a Budapesti járókelőket, mit gondolnak Márki-Zay fent idézett véleményéről. Egy nyugdíjas hölgy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott:

Ha annyi lenne a fizetésem, mint neki, akkor én is azt mondanám. Plusz még lenne a hátam mögött egy-két sokszoros milliárdos. Én nyugdíjas vagyok.”

A hölgy a riporterhez szólva hozzátette: „tudja, más pénzét beosztani a legkönnyebb”.

A hölgy az „egy-két sokszoros milliárdos” alatt a többi között arra utalhatott, hogy Bige László, és Bojár Gábor is beállt Márki-Zay Péter mögé. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Márki-Zay: Járjon kisebb autóval, aki sokallja a benzin árát

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt korábban a világban zajló energiaválság kapcsán a rezsiárak mellett a benzinárakról szólva is meglepő nyilatkozatokat tett. Márki-Zay Péter elmondta például, hogy „semmilyen szociális komponenst nem tart indokoltnak a benzinárban”, de arra is kitért, hogy nem ért egyet azzal, hogy a kormány három hónapra 480 forintos felső határral rögzítette literenként a benzin árát. Mint a baloldali politikus egy ízben fogalmazott: szerinte járjon kisebb autóval az, aki sokallja a benzin árát.

Választó: Nem a kisebb autó a megoldás

Egy fiatal járókelő a Hírcentrum stábjának nyilatkozva elmondta, a benzinárak kapcsán szerinte „nem pont ez a megoldás. Igazából a benzinárak elég magasak, viszont szerintem

más módját kellene a csökkentésnek alkalmazni, nem a kisebb autókat”.

„Márki-Zay mindent mond, dehát nem az emberek oldalán áll”

A videóban megszólaló járókelők közül volt, aki elmondta, hogy szerinte „Márki-Zay mindent mond, dehát nem az emberek oldalán áll, ő a francia nagytőkések mellett, mert állítólag azokat képviseli”, volt aki egyenesen „kiállt Orbán Viktor politikája mellett”, de volt olyan is, aki egyszerűen azt sérelmezte, hogy „hülyének nézik az embereket”. Mint fogalmazott:

annyira nyilvánvaló a hazudozás, hogy az emberben fölforr a vér, tényleg”.

A Mediaworks Hírcentrumának teljes felvételét, valamint az összes válaszadó véleményét az alábbiakban tekintheti meg:

 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki nem lát, az te vagy...

Azért azt átgondolhatnád, kinek a népe az, amelyik az őskommunista Apró klán harmadik generációját támogatja. Még Márki Zay is azért dolgozik, saját bevallása szerint, hogy a DK a legnagyobb kormánypárt legyen.

Te se leszel már hülyébb koma. De hogy ki lopta szét a hazát, azt beszéld meg a Ferivel, a feleségével meg az anyósával.

Ne törd a fejedet, a baloldal erre sem lett volna képes önmagától, az itteni "baloldal" papírmasé figurákból áll, MZP-t is kintről kellett kitalálni, a balliberálisok csak lenyelik a békát.......az értelmesebbje szégyelli, hogy értelmiségi létére ilyen senkit, mint MZP-t kell támogatnia. Egyre többen néznek a tükörbe, s fordulnak félre........

Néhány ismerősöm már úgy fogalmaz, hogy Magyarországot egyforma súllyal veri a covid és az ellenzék. Mindkettő halálos.........

"Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra."

Aszongya: Át kell térni megújulóra. Beszarás bzmg, és ez a fickó még okosabbnak is tűnik a mélyzöld Karácsonyfélékhez képest.

Ez a kisebb autóba átülés se semmi. Akkora kurva nagy jólétben él a magyar, hogy itt az ideje lejjebb adni az igényekből.

Ekkora politikai tehetségekkel a tarsolyukban, tuti nyerni fog az ellenzék. :D

Vagy tényleg ennyire silány az ellenzék, vagy ezek mind Orbán beépített emberei.

Ez a Márki-Zay is mintha direkt beszélne hülyeségeket. Választásokig 4,5 hónap! van, erre előáll ezekkel a rezsinövelős, benzinár legyen annyi amennyi lázálmaival? Ülj át kisebb autóba bzmg? Normális ez bzmg? Akar ez egyáltalán választást nyerni?

makizaj! akinek nincs ra penze csinaljon kisebb kampanyt - ez hogy tetszik ?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés