Városháza-ügy: Karácsonyék beáldoznák a fővárosi vagyonkezelőt

2021. november 10. 22:05
Karácsony Gergely megint nem tudott semmiről, magyarázatot vár a saját beosztottjától, Barts J. Balázstól, miért tárgyalt a Városháza eladásáról.

Karácsony Gergely főpolgármester felszólította Barts J. Balázst, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatóját, hogy „írásban adjon magyarázatot arra, miért, kikkel és kinek a megbízásából tárgyal egy kiszivárgott hangfelvételen a budapesti Városháza esetleges értékesítésének lehetőségéről” – írta meg a HVG. 

A vizsgálatról Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes beszélt szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Nem volt tervben és most sem tervezi a városvezetés, hogy a Főpolgármesteri Hivatal és a Fővárosi Önkormányzat otthonául szolgáló belvárosi ingatlant értékesítse – hangsúlyozta a műsorban a főpolgármester-helyettes. 

A Főváros valóban kért korábban egy anyagot a vagyonkezelő vezérigazgatójától a Városháza jövőjéről, amelyben több lehetséges szcenáriót vázoltak fel; között szerepelt az is, „amely elvi lehetőségként felvetette az ingatlanegyüttes értékesítését”, ám a Főpolgármesteri Kabinet végül egyértelműen elvetette az értékesítés ötletét.

Kiss szerint csak a Városháza mögötti park és a kapcsolódó más épületek fejlesztéséről döntöttek.

„Mi nem adtunk felhatalmazást neki, hogy az értékesítésről tárgyaljon, arra várunk választ többek között, hogy miért gondolta mégis azt, hogy találkoznia kell ez ügyben bárkivel is. Nincs kétségem afelől, hogy a vagyonkezelő vezetője hallható a felvételen, amely egyébként megdöbbentett” – hangzott el a műsorban. 

Kiss Ambrus szerint már nem áll fenn a korábbi bizalom a város vagyonkezelője és a városvezetés között

A főpolgármester-helyettes szerint a menesztés is felmerült, de megismételte, hogy a Főváros valóban kért korábban egy anyagot a vagyonkezelő vezérigazgatójától a Városháza jövőjét érintően, melyben elvi lehetőségként merült fel az ingatlanegyüttes értékesítése.

Pár nap alatt eljutottunk Karácsonyék teljes tagadásától odáig, hogy csak „tanulmányt” készítettek, amikor a Városháza eladásáról tárgyaltak

Korábban egyébként Karácsonyék fake newsnak, szánalmas propagandának és hülyeségnek titulálták a Városháza eladásával kapcsolatos híreket, a szerdán nyilvánosságra került felvétel azonban kommunikációs fordulatra kényszerítette a főváros balliberális vezetését. Karácsonyék szerda este óta már azt mondják, csak „tanulmányt” készítettek és piaci konzultációt folytattak akkor, amikor a Városháza eladásáról folytattak tárgyalásokat.

Bár Karácsony Gergely szerint „nincs Városháza-ügy”, a napokban több nyilvánosságra került hangfelvétel is arról tanúskodik, hogy a fővárosi vezetés komolyan fontolóra vette a Városháza eladását. A Mandiner arra vállalkozott, hogy összefoglalja: mit lehet tudni a hazai sajtóban egyre nagyobb nyilvánosságot kapó fővárosi ingatlanügyekről. Az eseményeket, nyilatkozatokat igyekeztünk időrendben összefoglalni, hogy olvasóink a lehető legpontosabb képet kapják a történések láncolatáról.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Karácsony megint menekül. Hogy lehet az, hogy ő már megint ott sem volt, nem tud semmiről? Milyen vezető az ilyen? Facebookozás, meg miniszterelnök jelöltként tetszelgés helyett kézben kéne tartani a főváros ügyeit, de ha ez nem megy, akkor le kell mondani.

Hülyét csináltak belőle az előválasztáson, közben hülyét csinálnak belőle a városházán is. És nem érzi, hogy túl van a saját képességein, nagy rá ez a kabát.

Azon a beszélgetésen valakik valamiről egyezkedtek, olyasmiről, ami törvény ellenes. És nagyon komolyan vették azt, amiről szó volt. Innen indul a történet. Közben ezt a beszélgetést valaki felvette, majd közzé tette.

Nem kéne olyan beszélgetéseket folytatni, ami később kompromittáló lehet. De érdekes dolog, hogy Niedermüller vizsgálatot követel, Horn Gábor pedig puhánynak mondja Karácsonyt, mert nem mer lépni a Városháza eladásának ügyében. Ebből viszont az jön ki, hogy Karácsonynak tudnia kellett arról, hogy ez már felvetődött.

Hallgasd meg a felvételt. Sorolják a trükkök százait.

Kéne, mert a hangfelvételen elhangzik a kabinetre való hivatkozás, hogy le van tárgyalva velük az ügy.

Nem hiszem el Gelgelynek, hogy nem tudott semmiről.
El tudom képzelni, hogy Barts szóban kapta a feladatot és nem tudja bizonyítani, hogy nem ő a hunyó.

Szerintem tudott róla. Érdekes egybeesés, hogy a városházi parkról készült beszélgetés nyilvánosságra kerülése előtt gyorsan nyilvánosságra hozza a fejlesztési tervet. Igaz, hogy a tervben ott tényleg nincsen fa, ahová az új épületet tervezték.

Az ellenzéki politika nem védi a Gelgelyt, csak a fuggetlenobjektiv ellenzéki lakajmedia.

Írásos jelentés!
Még mit nem!
Azonnal behívatom őket, kapnak 20 percet és repülnek!
Aztán vagy feljelentem, vagy nem.
Ez nem polgármester ez csak egy díszf.sz!

Hűha! A felügyelőbizottságba beválasztottak egy jobboldalit. Hányan vannak a bizottsági tagok?

Attól, hogy te hülye vagy, mi még nem.

Nagy baj lehet nálad, ha ez ilyen egyszerűnek látod. Ha szerintetek, mondjuk járvány ügyben, minden egyes halálozásért Orbán a felelős, akkor hogyan lehet az, hogy a Karácsony alá tartozó emberek a Városházán azt tesznek, amit akarnak, és neki ebben, a szervezet ilyen mértékű szétzüllesztésében nincs felelőssége?

Ha pedig ez felmerül, akkor Karácsony elsőre nem tud választ adni a történtekre, tagad, és csak egy titokzatos álarcos alak által elővezetett újabb és újabb tények hatására sodródik a beismerés felé. Miközben fel sem merül a felelőssége. Miniszterelnök jelöltként történt lemondatása óta másodszor kerül megalázó helyzetbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés