Hann Endre: Nem volt összeférhetetlen, hogy Karácsony egyszerre dolgozott a Mediánnak és Gyurcsánynak

2021. október 28. 9:21
A Medián igazgatója szerint nem ő volt Karácsony visszalépésének fő okozója.

A HVG-nek adott interjút Hann Endre a Medián igazgatója, aki arra a kérdésre, hogy nem érezte-e összeférhetetlennek azt, hogy egykori kutatási igazgatója, Karácsony Gergely tanácsadó is volt a Gyurcsány kormány mellett, azt válaszolta:

„Nem volt összeférhetetlen, de azért probléma volt, sokat beszéltünk róla, és nem is tartott sokáig.”

Hann az interjúban elmondta azt is: nem volt lelkiismeret-furdalása amiatt sem, hogy a Medián mutatta ki elsőként, hogy Márki-Zay népszerűbb, mint Karácsony, ezzel előmozdítva a főpolgármester visszalépését.

„Nem volt szerencsés, hogy kedden elmondtam azokat a számokat, amik megfelelő elemzéssel a csütörtöki HVG-ben jelentek meg. De nem ez volt Karácsony visszalépésének oka. Ő is látta, hogy Márki-Zay üstökösként emelkedik fel. A mérések pontosnak bizonyultak, később mások is megerősítették. A lelkiismeretemet épp az nyugtatja meg, hogy még egy régi barát kedvéért sem kozmetikáztam az adatokat” – olvasható az interjúban.

Hat évig dolgozott Gyurcsánynak

Ahogy korábban már mi is beszámoltunk róla, Karácsony Gergely hat éven keresztül, többek közt a 2006-os rendőrterror idején is Gyurcsány Ferencnek dolgozott. Cikkünkben megírtuk azt is: Karácsony nem volt hálátlan, amellett, hogy főpolgármesterré választását követően a Fővárosi Önkormányzatot teletömte a Gyurcsány-korszak korábbi ismert embereivel, pártja, a Párbeszéd folyamatosan több milliós megbízásokat adott a Horn Gábor vezette Republikon Intézetnek. 

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Nyitókép: MTI/Beliczay László

 

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Huttinger!
Már megint új neved van?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés