A Békemenet erődemonstráció, és az ellenzék megfélemlítése egyben

2021. október 22. 15:59

Vásárhelyi Mária
Hírklikk
Rengeteg embert mozgósítanak, ahogy hallottuk Romániából, főleg Erdélyből. Interjú.

Békemenet lesz. Mennyire tud szimbólummá válni egy ilyen rendezvény?

Szerintem rég azzá vált. A Fidesz elkötelezett támogatóinak demonstrációja, és az ellenzéki szavazók megfélemlítése is egyben.

Milyen hatást kelt az emberekben?

Mivel rengeteg embert mozgósítanak, ahogy hallottuk Romániából, főleg Erdélyből, és Lengyelországból is sok-sok busszal és vonattal érkeznek a támogatók, a helyzet elég abszurd. Romániában annyira drámai a járványhelyzet, hogy teljes lezárás van, és nem csak a kórházakban, hanem már a halottasházakban sem férnek el az áldozatok, és innen fogják hozni a demonstrálók egy részét. Egy másik részét nyilván vidékről is mindenféle ígéretekkel, kedvezményekkel fölcsábítják.

Azt gondolom, sok olyan ember van, akit már önmagában az is vonz, hogy fölhozzák vidékről, vagy elhozzák egy másik országból, esetleg még valami pénzt is kap, vagy csak egyszerűen eljut a fővárosba. Nem akarom kétségbe vonni, a többségük nyilván a kormánypárt támogatója lesz. De ez a nagy tömeg mindenféleképpen egy erődemonstráció.

A történelemben láttunk már ilyen erődemonstrációkat, amelyek mind azt mutatták, hogy a központi erő mögött hatalmas erő áll. Kikre van hatással?

Elsősorban azokra, akiket el lehet bizonytalanítani, azokra, akik bizonytalanok abban, hogy le lehet-e váltani ezt a kormányt, vagy ez már örökké így marad, azokra, akik még nem tudják, hogy elmenjenek-e szavazni, vagy sem. Szerintem – nyilván eltérő mértékben – tulajdonképpen majdnem mindenkit el tud bizonytalanítani abban, hogy egyáltalán lehet-e változás az országban. Ha ez valóban hatalmas tömegdemonstráció lesz, akkor az nagy erőt sugall.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mária!

Ugye gondolsz Édesapádra is, aki börtönügynökként bitófára küldött ártatlan embereket....tudod, holnap emlékezünk az 56-os forradalom és szabadságharc kitörésére. Ugye hallottál, olvastál arról is, hogy az Apró Antal vezényelte sortűzben hányan haltak meg a parlament előtt, hogy a zsebkendővel életjelet adó sebesültekre újabb golyózápor zúdult a mentés helyett.........

S Te ezek szellemi örököseivel azonosulsz naponta. Nincs benned egy kis szégyenérzet?

Egyébként meg mi a véleményed a demokráciáról?

Kedves Burmin!

Nem értek egyet a zsidózásotokkal, amikor nagyon sok kézzelfogható érvet lehet felsorakoztatni a jelenlegi kormány mellett, s az ellenzék alkalmatlansága alátámasztására. Nem a származás dönti el, hogy valaki tisztességes-e, vagy sem.

Köszönöm, azonos hullámhosszon vagyunk. A Békemenet a normalitás melletti kulturált kiállás, a demokratikus jogok törvény által biztosított gyakorlása, igenlése a mai fejlődési pályának, stabilitásnak, egyéni és közösségi biztonságnak, a nemzet megmaradásának, s nem azonos az ellenzék akasztófával, börtönnel, elűzetéssel, a nyilas időket idéző megbélyegzéssel fenyegető fellépésével.

Vagy az apjáról mit gondol, aki téglának állt a munkásosztály ellen:

“Egyúttal sok kommunista, köztük én is, azt az utasítást kapta, hogy lépjen be a szociáldemokrata pártba, és kerüljön lehetőleg felelős pozícióba, de továbbra is a kommunista párt vezetőségének utasításait kövesse. Én például 1939-1944-ig az SZDP tagja voltam, és két éven át titkárkodtam az óbudai ifjúsági szervezetben…”

Na persze, azért szerveztétek ránk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés