Tizenhét amerikai misszionáriust raboltak el Haitin

2021. október 17. 10:54
A keresztény hittérítőket egy buszról rabolták el, amely éppen a főváros repülőterére tartott.

Elhurcoltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat szombaton a természeti csapások és belpolitikai bizonytalanság sújtotta Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben – közölte a The New York Times című amerikai lap helyi tisztségviselőkre hivatkozva.

A keresztény hittérítőket egy buszról rabolták el, amely éppen a főváros repülőterére tartott. Úgy tudni,

az elhurcolt emberek között gyerekek is vannak.

Egyelőre nem világos, hogy a bűnözők követeltek-e váltságdíjat. Az amerikai nagykövetség Haitin egyelőre nem reagált megkeresésekre.

Az utóbbi években Haitin elharapózott a bűnözés, különös gondot jelentenek a váltságdíj reményében végrehajtott emberrablások, több alkalommal is papokat és apácákat hurcoltak el bűnözők. A biztonsági helyzet pedig csak romlott a karibi térség legszegényebb országában Jovenel Moise elnök júliusban történt meggyilkolását követően fellépő politikai bizonytalanság és a több mint 2200 emberéletet követelő augusztusi földrengés nyomán. Az AFP francia hírügynökség szerint a fegyveres bandák, amelyek évek óta ellenőrzik a haiti főváros legszegényebb negyedeit, mostanra kiterjesztették hatalmukat Port-au-Prince jelentős részére. Számos haiti állampolgár ezért külföldön próbál új megélhetést találni, sokan közülük az Egyesült Államokba próbálnak eljutni.

(MTI)

Nyitókép: Les Cayes, 2021. augusztus 15.
A megsérült Szent Szív-templom a haiti Les Cayesben 2021. augusztus 14-én, miután 7,2-es erősségű földrengés volt a karibi szigetország délnyugati részén. Legalább 304 ember életét vesztett, több mint 1800 pedig megsérült.
MTI/EPA/EFE/Ralph Tedy Erol

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés