A propagandamédia azt vízionálta, hogy a szemét fideszesek pultokkal állták el az utat

2021. október 17. 15:22

Kontra
Facebook
Pedig nem egészen úgy történtek a dolgok, mint ahogyan írták.

„A PROPAGANDAMÉDIA  AZT VIZIONÁLTA, HOGY A SZEMÉT FIDESZESEK PULTOKKAL ÁLLTÁK EL AZ UTAT AZ EGYIK ELŐVÁLASZTÁSI SÁTORNÁL. MEGLEPŐ MÓDON KIDERÜLT, EBBŐL SEM NEM IGAZ.

Az előválasztás vége felé közeledve látványosan szárnyra kapott a baloldali média fantáziája. A Telex szombaton arról írt, hogy a zuglói Fidesz Stop Gyurcsány pultokkal körbe vette az ellenzék Bosnyák téri sátrát. Ezzel nem is olyan finoman arra utaltak, hogy a gonosz fideszesek mindent képesek bevetni annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék »a demokrácia ünnepét«, erkölcstelen módon még a testi épségüket sem féltik.

A közreadott fotón valóban az látható, hogy narancssárgába öltözött aktivisták kitelepültek pultjaikkal a szavazóhelyiség elé. A fényképen egyébként felbukkant Szabó Rebeka, Zugló párbeszédes alpolgármestere, állatvédelemért felelős főpolgármesteri megbízott.

A Fidesz lejáratását célzó hír szépen végig futott a baloldali sajtóban, a kommentszekcióban pedig szokás szerint megkezdődött a hőbörgés. A Telex csupán egyetlen egy dolgot felejtett el megtenni az írás közlése előtt: megkérdezni a történtekről a másik felet, nevezetesen a kormánypárt egyik illetékes politikusát.

Pedig, ha erre sor került volna, akkor még a baloldali lap számára is egyértelművé vált volna: nem egészen úgy történtek a dolgok, mint ahogyan írták. Mint kiderült, a kormánypárt aktivistái nem települhettek rá a baloldal sátrára, hiszen amikor erre sor került, 7:30-kor, az még nem állt. Amikor pedig az ellenzéki aktivisták munkához láttak, a fideszesek előrébb mentek, hogy ne akadályozzák egymást.

A kormánypárt szerint vélhetően Szabó Rebeka riasztotta a Telexet, bemutatva, hogyan működik a tömegtájékoztatás arrafelé. A baloldali lap munkatársai miután 6-7 órával a cikk megjelenését követően észlelték, hogy nem sikerült eltalálniuk a valóságot, két alkalommal is frissítették az anyagukat. Ennyi idő azonban bőven elég volt arra, hogy a kacsa elterjedjen a közvéleményben.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés