Oszkó Péter szerint 2022-ben Márki-Zay szavazóinak is a DK-s jelöltekre kell voksolniuk

2021. október 15. 16:19
Bajnai volt pénzügyminisztere szerint Márki-Zay nem fog tudni azzal érvelni, hogy ellenzékváltásra készül, hiszen ott lesz mögötte a DK és Gyurcsány.

Az előválasztásnak az a célja, hogy kialakuljon egy olyan ellenzéki blokk, amely érdemi versenytársa tud lenni a kormányoldalnak – jelentette ki egy videós interjúban Oszkó Péter, aki egyébként Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson. A Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere azt mondta Juhász Péternek – ő viszont Márki-Zay Péterre szavazott –, hogy az első fordulóban a dolog lényege szinte eldőlt, mégpedig az, hogy nagyjából milyen ideológiai, pártállású, összetételű lehet az ellenzéki tömb, a konkrét arányok persze attól függnek, milyen arányban győznek a jelöltek áprilisban.

A második fordulóban a fő kérdés, hogy ilyen ellenzéki támogatás mellett ki az, aki a legjobban tud kormányozni egyéni képességei, tapasztalatai, szakmai felkészültsége alapján – fogalmazott az egykori politikus. Oszkó tisztában van azzal, hogy ehhez először meg kell az ellenzéknek nyerni a parlamenti választást, de annak szerinte nincs igazán túl nagy jelentősége, hogy ki áll a közös lista élén: Márki-Zay Péter vagy Dobrev Klára.

Azt érti Oszkó, hogy amennyiben Márki-Zay lesz a befutó, akkor a jobboldali szavazók is rá voksolnak. De ezeknek a jobboldaliaknak a végén DK-s, MSZP-s és párbeszédes jelöltekre kell behúzniuk az ikszet – érvelt. A győzelme esetén Márki-Zay Péternek DK-s jelöltekkel kell fotózkodniuk, s ebben az esetben már nem tudja azokat az érveket használni – amelyeket most hangoztat –, hogy ellenzékváltás lesz, nem a Gyurcsány-korszak jön vissza és a DK-nak semmi köze nem lesz a kormányzáshoz. A DK-nak hogyne lenne köze a kormányzáshoz?! – tette fel a kérdést az egykori pénzügyminiszter.

Úgy fogalmazott, a jelenlegi miniszterelnök-jelölti szavazásban sokkal nagyobb a tétje annak, hogy ellenzéki győzelem esetén hogyan lehet utána kormányozni, mint annak, hogy nyer-e az ellenzék. A kampány ugyanis ugyanúgy fog kinézni, akárki is nyer, mert ugyanazokat a jelölteket kell mandátumhoz segíteni, fogalmazott. Az az érvrendszer, hogy majd Márki-Zay úgy tud tenni, mintha ez totálisan új ellenzék lenne és mindenki jobboldali, egyszerűen nem állja meg a helyét – állítja Oszkó.

 

 

 

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon hajtanak a jobboldali szavazókra. Nincs olyan, aki jobboldaliként egy futobolondra szavazna, aki ráadásul baloldali, csak hazudja, hogy jobboldali.

Egyetértek Oszkó Péter logikájával, amelynek az a következménye, hogy bárki lesz a miniszterelnök jelölt, a meghatározó a DK lesz és ezen keresztül a DK elnöke Gyurcsány Ferenc.
A második fordulóban a fő kérdés, hogy ilyen ellenzéki támogatás mellett ki az, aki a legjobban tud kormányozni egyéni képességei, tapasztalatai, szakmai felkészültsége alapján – fogalmazott Oszkó Péter.

Engem az ellenzék eddigi tevékenysége, beleértve a miniszterelnök jelölteket is, arról győzött meg; alkalmatlanok az ország kormányzására. A kampányígéreteik az országot olyan költségbe sodornák - nemzetközi szerződések felmondása, beruházási szerződések felbontása, pénzkiáramlás - melyet csőd követbe. A jogalkotási tevékenységük pedig belföldi politikai, társadalmi,gazdasági instabilitást eredményezne. Egy éven belül egymillió munkanélküli lenne és a családok életminősége drasztikusan csökkenne.
Magyarország második Görögország lenne. Sőt! Sokkal rosszabb helyzetbe kerülne,mint amilyenbe Görögország 2009-ben volt.

Így tessék választani!

Nekem úgy tűnik, hogy az ellenzéken belül kialakult egy Gyurcsány házaspár elleni tömb.

Tavasszal voksolni a képviselőkre és a pártokra lehet, nem a leendő miniszterelnökre, vagy a kormánytagokra.

Tehát a győztes párt, vagy pártszövetség kap megbízást a köztársasági elnöktől a kormány alakításra, ők nevezik meg az új miniszterelnököt, akit az új országgyűlés megszavaz és ő lesz az aki majd kormányt alakít.

Ezért teljesen felesleges támogató képviselők és pártháttér nélkülieknek miniszterelnöki reménnyel élni.
Ők csak bábok.

Ezért hívja a Fidesz ezt az egész fingfésülő parádét Gyurcsány shownak.
Parasztvakítás.

Hamarosan Oszkó is feltűnik majd egy állami intézmény élén, szép fizetésért, elvégre a jó munka mindig elnyeri méltó jutalmát...

Ezt én sem értem. Ráadásul a washingtoni útja utáni hazudozás ellenére megválasztották.

De vannak tájékozott emberek is!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés