Dobrev Klára: Aki soha nem élt itt, ne szóljon bele, milyen legyen az egészségügy és oktatás!

2021. október 15. 20:58
Márki-Zay Péternek egy markáns jobboldali-konzervatív programja van, miközben Magyarországnak egy baloldali politikára van szüksége – mondta Dobrev Klára az ATV-ben.

Az ATV az előválasztás második fodulója előtt megszólaltatta Dobrev Klárát az Egyenes Beszéd című műsorban, ahol szóba kerültek az elmúlt napok miniszterelnök-jelöl-jelölti pengeváltásai is.

Értem Márki-Zay álmát, hogy a kiábrándult fideszesek rá szavaznak majd, de rengeteg ember vár az igazságra ebben az országban” 

– vélte Dobrev Klára, aki szerint azért fontos a miniszterelnök személye, mert ő fogja megjeleníteni és kivitelezni a baloldali összefogás programját. Márpedig a többségnek elege van az „elmúlt 12 év gazdagokat támogató politikájából”.

Sávos adózás, a határon túliak jogainak korlátozása 

Dobrev Klára sávos SZJA-t vezetne be, melynél a legalacsonyabb keresetűek kulcsa a mostani 15%-ról csökkenne, míg a felső sávé nőne, valamint a rezsitámogatást is szociális rászorultság alapján szabnák meg, mert „a rezsicsökkentésből épp a legszegényebbek részesülnek a legkevésbé”. A részletek Dobrev Klára szerint a közös kormányprogram összeállításakor a hatpárti egyeztetések révén dőlhetnek majd el. 

Dobrev szerint „aki soha nem élt itt, az ne szóljon bele abba, milyen legyen a magyar egészségügy vagy az oktatás”,

ezért „okos kompromisszumot kell kötni a határon túli magyarok szavazati jogáról”, abba például beleszólást engedne, hogyan támogassa szervezeteiket az anyaország.

A legfontosabb az euro bevezetése

„Meg kell teremteni annak a feltételeit, hogy beléphessünk az euró előszobájába – hogy milyen árfolyamon, ezt most nem tudom megmondani. Azért azt nézzük meg, hogy azok az EU-tagállamok, akikkel együtt léptünk be az unióba, azok mind közelebb vannak az euróhoz. Az pedig hogy Románia, Bulgária vagy Horvátország előbb vezetheti be az eurót, szégyen” – mondta Dobrev Klára a beszélgetés végén. 

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki Bulgáriában született, soha ne lehessen miniszterelnök, deal?

Gyurcsányné!
A hatpárt saját háziversenyében is képesek voltatok elbukni egy pszichopata nímanddal szemben... talán akkor innen kellene kezdeni.

Tehát:
Adóemelés
Rezsicsökkentés eltörlése
Határon túli magyarok szavazati
jogának visszavonása
Euró bevezetése

Lesz még több is.........

Gyurcsány Ferenc; ,, az euró bevezetésének legfontosabb célja az ország kockázatcsökkentése, de a magyar forintba vetett bizalom rendkívül erős. Hozzáfűzte: "nincs okunk bármi áron gyorsan menekülni nemzeti valutánktól, nincs okunk bármi áron lemondani a monetáris függetlenségről", ha ennek az az ára, hogy abba kell hagyni az autópályépítést, ha az EU-s fejlesztési pénzekhez nem tudjuk hozzá tenni a nemzeti részt, ha nem tudunk ötéves nyugdíjprogramot megvalósítani.

Gyurcsány Ferenc közölte: nem támogatja a "kreatív költségvetést", vagyis ha az Európai Unió azt mondja, el kell könyvelni az autópályák építését, akkor azt el kell elkönyvelni.,,

Na ja! Kreatív könyvelés. Nem támogatja, csak alkalmazza, ahogy ez 2006-ban a választások után kiderült. Az őszödi beszéd is erről szólt.
Amennyiben Dobrev Klára lenne a miniszterelnök 2024 évben megismételhetné az őszödi beszédet.

Város ,,Falu végén de nagy csoda, mostanában
Van egy csuda slágerdal, heje-huja-haj,
A kisbíró kidobolta, hogy mindenki ezt dalolja:
Egy-kettő, kukoricacső,
Bőg a tehén, mert nincs kalap a fején,
És napszúrást kap szegény, ha meleg az idő!
Rí' a csibe, mert nem megy a fejibe'
Hogy a tojásból ide hogy kerülhetett ő!
Káka tövén ha felhangzik a melódia sír a ruca,
Mert van neki egy barom fia,
Bőg a tehén, mert nincs kalap a fején,
És napszúrást kap szegény, ha meleg az idő! ,,

Ld. még 23 millió román munkavállaló.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés