Rossi: Magyarország egy demokratikus ország, ahol mindenki szabadon élhet, bőrszíntől vagy szexuális beállítottságtól függetlenül

2021. október 12. 8:33
A magyar szövetségi kapitány az angol-magyar vb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón beszélt erről Londonban.

A magyar szurkolók szeptemberi viselkedéséről, és a saját jövőjéről is beszélt Marco Rossi az angol-magyar vb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón a londoni Wembley stadionban hétfőn este. 

Rossi: A magyarok toleráns emberek

Arra az újságírói kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy a szeptemberi magyar-angol mérkőzés után a nemzetközi médiában több szó esett a magyar szurkolók viselkedéséről, mint magáról a mérkőzésről, Rossi úgy reagált, hogy a végül zárt kapus büntetést hozó incidens mindössze néhány emberhez köthető.

A magyar szövetségi kapitány arról beszélt, hogy 2012 óta él Magyarországon, és az elmúlt 9 évben azt tapasztalta, hogy a magyarok toleráns emberek, „Magyarország pedig egy demokratikus ország, ahol mindenki szabadon élhet, bőrszíntől vagy szexuális beállítottságtól függetlenül”.

A szeptemberi meccs a szakvezető szerint a második félidőben dőlt el. Az első félidőben sikerült tartanunk magunkat az előre megbeszélt taktikához, az első angol gól után azonban kinyíltunk, abból a helyzetből pedig már nehéz volt tartani az eredményt. A holnapi meccsen muszáj lesz követni az utolsó percig a taktikai utasításokat, ha nem akarunk egy hasonló vereségbe belefutni, Rossi szerint.

Túl korai a lemondásomról beszélni

A sajtótájékoztatón felmerült, hogy ha esetleg az angolok ellen belefut a csapat egy súlyos vereségbe, Rossi benyújtja-e a felmondását, ahogy azt Egervári Sándor tette 2013-ban, a hollandok elleni 1-8 után. A szövetségi kapitány erre azt válaszolta, hogy játékosként sem volt a szokása, és edzőként se szokta soha feladni. A selejtezősorozatból hátralévő három mérkőzésen a játékosaival együtt akar harcolni. Emlékeztetett, hogy tavasszal 2025-ig érvényes szerződést írt alá, és úgy érzi, hogy továbbra is élvezi az MLSZ bizalmát.

Rossi szerint tehát túl korai a jövőjéről találgatni. A selejtezősorozat végén, novemberben majd le fognak ülni a szövetséggel, és megbeszélik, mi legyen a folytatás. Addig viszont az előttünk álló mérkőzésekre szeretne fókuszálni. 

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés