Miért voltam meggyőződve arról még múlt héten, hogy a baloldal jövőbeli közös miniszterelnök-jelöltjével fotózkodom?

2021. október 10. 9:14

Deák Dániel
Facebook
Az utóbbi napokban több kritika ért emiatt, most ezekre reagálok.

„A politika állandóan változik: pár éve még elképzelhetetlen volt, hogy a Jobbik együttműködjön a baloldallal, ma a Gyurcsány-féle DK legszorosabb szövetségese. Ki gondolta volna 2015 előtt, hogy a 2018-as választási kampányban Simicska Lajos lesz a Fidesz egyik legnagyobb ellenfele? Pár nappal a 2019-es önkormányzati választás előtt Tarlós István vezetett, azonban a Borkai-ügy átalakította a politikai klímát, így végül kikapott. És még hosszasan sorolhatnánk a váratlan politikai helyzeteket.

Mi az elemző feladata? A politológusok nem jósok, hanem az éppen rendelkező információk alapján alakítjuk ki az álláspontunkat és azokra alapozva igyekszünk prognózisokat készíteni. Ez az én esetemben a legtöbbször eddig be is jött, de természetesen minél változékonyabb egy adott szituáció, annál inkább változnak a várakozások is. Én igyekszem minden felületen a legaktuálisabb információkat közölni és azokat értelmezni, megosztom a várakozásaimat is.

Honnan szerez be információkat egy elemző? A háttérben egy elemző (ahogyan én is) egyeztetek ellenzéki, kormánypárti politikusokkal, de ugyanígy információkat szerzek újságíróktól, véleményformálóktól, üzletemberektől és más közéleti szereplőktől. Ezek legtöbbször ellentmondásosak, így az elemző feladata ezek alapján mérlegelni és kialakítani az álláspontját.”

Fotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kár, mert ő Budapest főpolgármestere. Alkalmatlankodik itt tovább a magas, karcsú sunyi.

Gelgőt nyomta az ellenzék itthon és a nemzetközi hálózatukban.
Megjelentek angol nyelvű riportok( igaz, mindegyik égés volt Gelgőnek).

Geli második lett az előválasztáson, így nekem is az tűnt logikusnak, hogy ő marad Dobrev ellenében. Szerintem senki nem látta előre, hogy az első forduló lezárta után Karácsony ennyi hibát fog véteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés