A népesedési konferencia afrikai női résztvevője tette helyre Cseh Katalint a Twitteren

2021. szeptember 24. 20:23
Csak 17 nőt nem vett észre Cseh Katalin a demográfiai csúcson, köztük a főszervező minisztert.

„Ha félretesszük a nevetséges látványt – Mike Pence, Orbán Viktor és fél tucat * FÉRFI egy magyarországi gyűlésen, ahol nőkről és családokról beszélnek, ami felháborító és középkori. Hadd fogalmazzak nagyon világosan: Semmit rólunk, nélkülünk” – írta ki a Twitterre a Momentum európai parlamenti politikusa, ezzel Dobrev Klára véleményéhez kapcsolódva, aki hímsovizmussal vádolta a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs résztvevőit és előadóit.

A IV. Budapesti Demográfiai Csúcs csütörtöki délelőttjén a volt amerikai alelnök Mike Pence, Orbán Viktor és más közép-európai állami vezetők – mindannyian férfiak – szólaltak fel a csúcs nyitányaként. Cseh Katalin eddig jutott, és ezek szerint Novák Katalin megnyitójáról sem értesült.

A korrupció gyanújába keveredett képviselőnő azonban nem várt helyről kapott választ: „ Itt vagyunk (fekete tapsolás jel) Itt vagyunk (fekete tapsolás jel) Itt vagyunk (fekete tapsolás jel)” Bejegyzéséhez pedig a konferencia egyik panelbeszélgetéséről készült képet mellékelt, melyen Novák Katalin mellett ülve szerepel. 

 

 

Obianuju Ekeocha, más néven Uju 1979 -ben született, nigériai orvosbiológus. Az Egyesült Királyságban alapította a „Culture of Life Africa” aktivista szervezetet, melynek elnöke is. Twitteres bemutatkozása szerint „szenvedélyes életpárti, nőpárti, házasságpárti és Afrika-párti aktivista”. Azzal vált híressé, hogy 2012 -ben tiltakozásul nyílt levelet írt Melinda Gatesnek, válaszul a Gates Alapítvány azon bejelentésére, hogy 4,6 milliárd dollárt adnak a fejlődő országoknak a fogamzásgátlás finanszírozására. Azzal érvelt, hogy az afrikai nők jobb egészségügyi ellátást és oktatást igényelnének, nem pedig rájuk kényszerített fogamzásgátlást és abortuszokat. Nézeteit a „Target Africa: Ideological Neocolonialism of the XXII. Century” (Célpontban Afrika: Ideológiai neokolonializmus a 22. század Afrikájában) című könyvében is részletezte. 

Cseh Katalin csak azt nem vette észre, hogy egyébként a csúcson rengeteg nő is felszólal. Erre egy nigériai orvos-tudós, szakértő, író, a Target Africa szerzője, Obianuju Ekeocha hívta fel a figyelmét a Twitteren, kiposztolva a saját panelbeszélgetését, amiben kizárólag nők vettek részt – összesen heten. A beszélgetést Rácz Zsófia ifjúságért felelős államtitkár moderálta, és a nigériai hölgyön kívül részese volt még Nagy Anna, az Egyszülős Központ Alapítvány kuratóriumi elnöke; Bogyay Katalin, a Magyar ENSZ Társaság elnöke; Julija Stepanenko parlamenti képviselő, a lett parlament alelnöke; Sharon Slater, az amerikai Family Watch International elnöke; Gál Kinga európai parlamenti képviselő; és Földi-Kovács Andrea tévés személyiség.

Egyébként az egész csúcsot Novák Katalin családügyi miniszter és főként nőkből álló csapata szervezte, Novák nyitotta meg és zárta le a kétnapos konferenciát.

Magasrangú vendég volt Marion Maréchal, a párizsi Institut des sciences sociales, économiques et politiques (ISSEP) főigazgatója, valamint Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért (KINCS) elnöke, Bartha Tünde, a cseh miniszterelnök kabinetfőnöke, Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikációs és Szociológiai Intézetének igazgatója és Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke is.

Összeszámoltuk: a csúcs 55 felszólalójából 17 volt nő.
 

Fotó: Right to Life News

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, igen. Geri diplomája is valódi attól, hogy a fölvételije után pár hónappal előírták a nyelvvizsgakötelezettséget. A doktori iskolában nem volt keresnivalója, mert az meg törvénytelen volt.

,,Ebben a cikkben hol a Gyurcsány alatt kirúgott 15000 pedagógus mint amit állítottál?,,

Ne csak nézzél, hanem láss is.

,,A kormány azt javasolta, hogy minden olyan iskola, amelyben nincs nyolc évfolyam, a jövőben csak tagiskolaként működhessen. Ez az intézkedés összességében 1151 iskolát és több mint kilencvenezer gyermeket, azaz az iskolák mintegy harmadát, a gyermekek több mint tíz százalékát érintette. Második ciklusában Gyurcsány Ferenc kormánya több mint 14 000 tanárt tett utcára, és több mint száz iskolát zárt be. További 748 iskolát szüntettek meg úgy, hogy azokat beolvasztották más intézményekbe, ezzel ezer településen szűnt meg a helyi iskola. Bezártak továbbá 283 óvodát, ezzel együtt kirúgtak 1191 óvónőt. Ezzel párhuzamosan csökkentették a diákok utazási kedvezményét 17,7 százalékkal, és 28 vasúti mellékvonalat zártak be 942 kilométer hosszan. Fizetős lett az óvodai és a bölcsődei étkeztetés is. A Gyurcsány-kormány bevezette az egyetemi tandíjat, amit aztán a Fidesz által kezdeményezett 2008-as sikeres népszavazás törölt el. Gyurcsányék a nyereséges Nemzeti Tankönyvkiadót privatizálták, a tankönyvek ára pedig az egekbe szökött. Végül, de nem utolsósorban a második Gyurcsány-kormány alatt a pedagógusoktól elvettek egyhavi bért. ,,

Karácsony Geri érettségizett diák ELTE felvételijéről írtam. Akkora mákja volt, hogy csak pár hónappal e sikeres felvételi után írtak elő nyelvvizsgakötelességet, ezért teljesen törvényesen szerzett nyelvvizsga nélkül diplomát, bár ez ma nem menne.

Ezzel szemben amikor állást vállalt a Közgázon, ott már oktatóknak is, diákoknak is volt nyelvvizsgakötelesség, ezért ott törvénytelenül vett föl fizetést kb. egy évtizedig. De most meg fogja tisztítani a magyar közéletet. Természetesen.

Ez meg mi? Ez egy szitáválőtt zombi macika alkudozási kísérlete? A rég várt vadásszal alkudozik? Vicc nélkül?
Valami kommentelői hitelességi párbajt akar?
Milyen kikeresést ajánl medve?
Mandinerkommentet ígér felkutatni és cserébe kér egy hozzászólónév használatának felhagyását?

Szégyen, hogy ez a nő magyarul beszél és egy magyarországi párt tagja. Sajnos hosszú a szégyenlista.......Elismerésem a nigériai hölgynek, aki okos, intelligens és szimpatikus, amik viszont hiányoznak Cseh Katalinból. Hiába, egy külföldi pénzen létrehozott politikai formáció kénytelen megelégedni a harmadik vonalbeli, a többség elutasítottsági indexét vezető szereplőkkel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés