Karácsony Gergely az előválasztási rendszerleállásról: Utólag majd rendet rakunk

2021. szeptember 23. 8:24
Helyesli a feljelentést a főpolgármester.

Utólag majd rendet rakunk abban, hogy ki a felelős a kialakult problémákért" – ezt mondta Karácsony Gergely az előválasztási rendszer hétvégi összeomlásával kapcsolatban az ATV Híradónak.

A csatorna szerdán, a Széll Kálmán téren kérdezte a főpolgármestert nem sokkal azután, hogy leadta szavazatát. Az ATV afelől érdeklődött Karácsonynál, hogy mi a véleménye arról, hogy az MSZP társelnöke az előválasztási rendszer összeomlásának hátterében szándékos támadást sejt.

Az a lényeg, hogy tegnap és tegnapelőtt is rengetegen jöttek el az előválasztásra. Az összes problémát megoldottuk, utólag majd rendet rakunk abban, hogy ki a felelős azért, a problémákért, amik kialakultak”  – válaszolta a főpolgármester. Hozzátette: az üggyel kapcsolatos feljelentést helyes lépésnek tartja, mert mint mondta, valaki nyilvánvalóan rosszhiszeműen járt el, és az bűncselekmény. 

Ismert: alig hogy elkezdődött, le is állt az előválasztás szombat délelőtt. 

Érdekesség, hogy az ellenzéki erők első reakcióikban még egy egészen másfajta narratívát próbáltak sugallni választóiknak, eszerint nem támadás miatt fagyott le a rendszer, hanem a hatalmas érdeklődést nem tudta feldolgozni az informatikai háttér. 

Az Előválasztás 2021 hivatalos Facebook-odalán például azt írták: „Hatalmas siker az előválasztás – két órás leállás az erőforrásbővítésért. Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András is ekkor még azt írta Instagram-oldalán: „Változást akaró tömegek rohamozták meg az ellenzéki sátrakat, amit az algoritmus hekkertámadásnak vett, ezért blokkolni kezdett.” Később megszületett a „megoldás”: Orbán, illetve Kína.

Karácsony Gergely egyébként szombaton Messengeren írogatott az embereknek arról, hogy Orbánék meg akarják akadályozni az előválasztást.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És ebben a sajtójuk is rendre megerősíti őket. A látszatot őrizni kell.
Ők aztán soha, semmiben sem hibásak.

De hát Kína és Oroszország támadott, meg a Zorbán!!!
Rendet raktok Pekingben és Moszkvában, idióta?

Vagy... ez már a "rugalmas elszakadás"?

Ha jól értem, akkor a szavazók a felelősek az összeomlásért. Meg is
érdemelnének egy büntetőpert a nyakukba!

Ha majd utólag, akkor soha. Tehat

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés