„Köszönöm, haver” – Biden sajtótájékoztató közben felejtette el, hogy hívják az ausztrál kormányfőt

2021. szeptember 16. 9:46
Boris Johnson nevére még emlékezett az amerikai elnök, Scott Morrisonéra már nem.

Sokáig emlékezetes marad Joe Biden minapi sajtótájékoztatója, mert az amerikai elnök agya rendesen kihagyott – számol be a Guardian nyomán a Telex. Az amerikai elnöknek ugyanis csak két államvezető nevét kellett volna megjegyeznie, ebből egyet sikerült.

A tájékoztató apropója az volt, hogy új biztonságpolitikai megállapodást kötött Ausztrália, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok, mely szerint a nemzetbiztonsági és titkosszolgálatok együttműködésén túl a legújabb védelmi technológiákat is egymás rendelkezésére bocsátják.

Bár az amerikai elnöknek csak két állam vezetőjének nevét kellett volna megjegyeznie, ebből egyet sikerült.

Köszönöm, Boris” – mondta előbb az angol miniszterelnöknek, Boris Johnsonnak, majd Scott Morrison ausztrál kormányfő felé fordulva azt mondta: „És köszönöm ennek az odalenti pasasnak. Köszönöm, haver. Hálás vagyok, miniszterelnök úr.

Biden láthatóan egy pillanatra teljesen elfelejtette, hogy hívják az ausztrál miniszterelnököt, és  az angol „down under” kifejezést használta, ami egy szleng az ausztrálokra.

Az amerikai elnök ezután a kamera felé fordulva jelentette be az együttműködést. Ekkor viszont már sikeresen eszébe jutott, hogy „Morrison miniszterelnök”.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés