Andrej Babiš: Az egyetlen schengeni határ ami 2015-ben működött, az Orbán Viktor határa volt

2021. szeptember 8. 9:53
A cseh miniszterelnök szerint az illegális migrációt – amelyhez számos terrortámadás köthető –, Európán kívül kell megállítani.

Dömötör Csaba Facebook-oldalán osztott meg egy rövid videót a múlt héten Szlovéniában megtartott Bledi Stratégiai Fórum rendezvényéről. A videóban Andrej Babiš cseh miniszterelnök beszél a migrációról, kiemelve a magyar kormány elévülhetetlen érdemeit, amellyel 2015-ben egyedüliként védte a schengeni magyar határszakaszt. 

„2015-ben sok ország fogadott be illegális migránsokat, mellesleg a barátunk Sebastian Kurz is aki a legutóbbi választást már migrációellenes politikával nyerte meg. A kvóta ostoba ötletének megjelenése óta, ami Jean-Claude Junckerhez köthető, küzdöttünk ellene. Viktor és én június 26-án hajnal 4-kor az Európai Tanácsban azt mondtuk, hogy blokkoljuk az illegális migránsok újraelosztását. Az illegális migrációt Európán kívül kell megállítanunk. Az illegális migrációhoz számos terrortámadás köthető, talán elfelejtették. Tehát ez egyértelműen elfogadhatatlan. Ez a biztonságról szól. (...) Az egyetlen schengeni határ ami 2015-ben működött, az Orbán Viktor határa volt, a magyar határ” – hangsúlyozta a Andrej Babiš.

Nyitókép: MTI

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés