Katonai csapást hajtott végre az Egyesült Államok Kabulban

2021. augusztus 29. 16:22
Az utórobbanások arról tanúskodnak, hogy a jármű nagy mennyiségű robbanószert szállított.

Az Egyesült Államok dróncsapást hajtott végre vasárnap Kabulban – közölték illetékesek. A nevük elhallgatását kérő illetékesek elmondták, hogy a katonai csapás az Iszlám Állam feltételezett harcosai ellen irányult. A légicsapást pilóta nélküli repülő szerkezettel hajtották végre, és az utórobbanások arról tanúskodnak, hogy a jármű nagy mennyiségű robbanószert szállított – hangoztatták az illetékesek.

Az afgán fővárosban szemtanúk arról számoltak be, hogy a kabuli repülőtér közelében robbanás hallatszott, amelyet valószínűleg egy házba csapódó rakéta okozott.  Tálib illetékesek is azt közölték, hogy a Kabulban végrehajtott amerikai katonai csapás öngyilkos merénylő gépkocsija ellen irányult, aki támadást akart intézni a kabuli nemzetközi repülőtér ellen az amerikai katonai kivonulás közepette.

Egyelőre kevés részlet ismert az incidensről, csakúgy, mint arról a rakétabecsapódásról, amely a repülőtértől északnyugatra fekvő egyik lakónegyedben történt és megölt egy gyermeket. A két rakétacsapás különálló támadás lehetett.

A vasárnapi amerikai légicsapás immár a második azt, amióta az Iszlám Állam-Horaszán Tartomány nevű terrorszervezet több mint száz emberéletet – közöttük tizenhárom amerikai katonáét – követelő öngyilkos merényletet hajtott végre csütörtökön a kabuli repülőtérnél. Az amerikai Középső Parancsnokság megerősítette a dróncsapás hírét, közleményében tudatta, hogy polgári áldozatokról egyelőre nincsenek jelentések, de vizsgálatot folytatnak az ügyben. „Éberek maradunk a lehetséges jövőbeli fenyegetéssel szemben” – olvasható a közleményben.

„Nagyon valószínű”, hogy újabb merényletet követnek el a következő 24-36 órában a kabuli repülőtér ellen – figyelmeztetett szombaton Joe Biden amerikai elnök, aki hozzátette, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet két fegyveresének életét kioltó amerikai légicsapás nem az utolsó volt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Hvadzsa Taufik Szediki

Cikkünk frissül.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés