Ötemeletes falfestménnyel tiszteleg Karikó Katalin előtt a Brain Bar

2021. augusztus 23. 18:09
A budapesti Krisztina körúton készülő alkotás a szeptember 9-10-i rendezvény előestéjére készül el, megvalósulását a kormány is támogatja.

A koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó Karikó Katalin arcképe mellé „A jövőt magyarok írják” jelmondat kerül majd az óriási tűzfalfestményen – közölte a Brain Bar  jövőfesztivál hétfőn az MTI-vel.

„A Brain Bar örökös célja a magyar fiatalok ambícióinak erősítése, bátorításuk a jövő aktív alakítására. Évről évre olyan példaképeket hozunk a fesztiválra, akik inspirálhatják őket ebben, néha azonban a példaképek itt járnak közöttünk. Karikó Katalin tudományos teljesítménye mellett azzal is óriási szolgálatot tesz Magyarországnak, hogy bizonyítja a következő generációnak, ott van a helyünk a 21. század megformálói között” – idézi a közlemény Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Brain Bar alapítóját.

A Karikó Katalint ábrázoló alkotást a tűzfalfestményekben sokéves tapasztalattal rendelkező Színes Város csapata tervezte és készíti, az akció megvalósítását Magyarország kormánya is támogatja – olvasható a közleményben.

(MTI)

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Komolyan nemzeti hős egy gyógyszergyár fejlesztője és ügynöke? Ne már.

Válaszok:
pollip | 2021. augusztus 24. 7:09

Magyarország kormánya is támogatja - az én adómból. Tiltakozom.

Neked csak a Gyurcsány kép tetszett a tíz emeletes házon, ugye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés