LMP: Orbán Viktor „elsomfordált”, amikor az unióban elfogadták a klímatörvényt

2021. augusztus 14. 12:15
A párt szerint a magyar miniszterelnök a nagyvállalatok, a jelentős szennyezők érdekeit képviseli.

A klímaváltozás elleni azonnali cselekvésre szólította fel a kormányt az LMP társelnöke szombati budapesti, a Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján. Kanász-Nagy Máté felidézte: az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) a hét elején kiadott jelentése 14 ezer szakértői vélemény alapján azt állapította meg, hogy „az utolsó pillanatban vagyunk” a klímaváltozás megfékezéséért folytatott küzdelemben. A dokumentum is megerősítette az azonnali cselekvés szükségességét:

ha most nem lép az emberiség, akkor nem tudja megállítani,

illetve lassítani azokat a folyamatokat, amelyek ellehetetlenítik majd az életfeltételeket az egész világon, így Magyarországon és a Kárpát-medencében is.    

„Áder János magát zöld államfőnek gondolja”

Az azonnali cselekvést szolgálná az LMP népszavazási kezdeményezése: az ellenzéki párt 65 százalékkal csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását a rendszerváltáskori állapothoz képest. Bár a beadványt „elkaszálta” a Nemzeti Választási Bizottság, az LMP fellebbez, a Kúriáig viszi az ügyet – közölte a társelnök. A párt Zöld garancia nevű programja olyan megoldásokat kínál, amelyek segítenek megőrizni az élhető környezetet – mondta. Kanász-Nagy Máté szerint a kormány nem akar foglalkozni a problémával. Bár Áder János „magát zöld államfőnek gondolja”, ez kimerül abban, hogy azt tekinti gondnak, amikor kiszárad egy tó, ahol így nem tud továbbra is horgászni – jelentette ki.    

Az LMP politikusa úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor „elsomfordált", amikor az Európai Unióban elfogadták a klímatörvényt, a magyar miniszterelnök ugyanis a nagyvállalatok, a jelentős szennyezők érdekeit képviseli. Kanász-Nagy Máté azt szorgalmazta, hogy a kormány támogassa a megújuló energiaforrásokat, gondolja át az egész közlekedés rendszerét, valamint indítson országos épületszigetelési programot.

(MTI)

MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 158 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már megint a bolha köhög, azt hiszi, hogy ő az elefánt?

Ha Magyarország holnaptól nulla kibocsátást produkálna, az világviszonylatban, de európai viszonylatban sem jelentene semmit. Az LMP-nek viszont valóban nulla mondanivalója van. A nagy kibocsátókkal kéne erről beszélni.

Megismerni a Kanászt cifra járásáról,
Űzött- fűzött bocskoráról, tarisznyaszijáról.

Kanász-Nagy Máté azt szorgalmazta, hogy a kormány támogassa a megújuló energiaforrásokat, gondolja át az egész közlekedés rendszerét, valamint indítson országos épületszigetelési programot.

Most rögtön, de jó lesz azonnal is, különben dühbe jönnek!

Csökken a földünk civilizált népessége. Egy-két nemzedék múlva nem fogják már rontani a klímát. Hogy a többiek mit csinálnak, azt rajtuk kell számon kérni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés