Kim Dzsong Un húga figyelmeztette Dél-Koreát

2021. augusztus 1. 22:09
Észak-Korea óva intette Dél-Koreát az Egyesült Államokkal közös újabb hadgyakorlatoktól, mert az ilyen manővereket ugyanis a phenjani vezetés „nemkívánatos nyitánynak” tekinti.

Észak-Korea óva intette vasárnap Dél-Koreát az Egyesült Államokkal közös újabb hadgyakorlatoktól néhány nappal a két ország közötti forródrót helyreállítását követően. Az ilyen manőverek ugyanis aláássák Dél- és Észak-Korea vezetőinek a kölcsönös bizalom helyreállítása iránti erőfeszítését – közölte Kim Dzsong Un észak-koreai vezető befolyásos húga.

Kim Jo Dzsong, az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetője hangsúlyozta, hogy a hadgyakorlatok „árnyékot vetnének a Korea-közi kapcsolatok fejlesztésére”. Hírügynökségek szerint Kim Jo Dzsong nyilatkozata nyomásgyakorlásként értékelhető, hogy Szöul mondja le a nyári manővereket, amelyeket rendszerint augusztusban szoktak megtartani. A phenjani vezetés a hadgyakorlatokban támadási előkészületeket vél látni, amit Washington és Szöul is rendre cáfol.

Megakadhatnak a tárgyalások

Mindemellett egyelőre nem világos, hogy az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokat mikor, és milyen mértékben fogják megtartani. A szöuli vezetés attól tart, hogy mindez káros hatással lehet az északi szomszédjával a nukleáris leszerelésről folytatott tárgyalásokra. Az utóbbi években az Egyesült Államok és Dél-Korea diplomáciai okokra hivatkozva csökkentették egyes hadgyakorlatok méretét.

Kim Jo Dzsong a kedden helyreállított forródrótra hivatkozva úgy fogalmazott, hogy mindössze a fizikai kapcsolatot állították helyre, a két ország vezetője közötti esetleges csúcstalálkozóra vonatkozó találgatásokat pedig túl korainak nevezte. A két Korea vezetője a tavasz folyamán több levelet is váltott egymással, és abban állapodtak meg, hogy újjáépítik a két fél között a bizalmat és javítják a két ország kapcsolatát.

Dél-Korea bízik Joe Bidenben

 A forródrótot Észak-Korea szakította meg tavaly júniusban, miután a két ország viszonya megromlott Donald Trump korábbi amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető második, kudarcba fulladt csúcstalálkozóját követően, amelyen Mun Dzse In dél-koreai elnök vállalta a közvetítő szerepet. Mun kormánya abban bízik, hogy Joe Biden amerikai elnök kormánya képes lesz újraindítani a tárgyalásokat Phenjannal Észak-Korea nukleáris fegyvereinek leszereléséről és rakétaprogramjának leállításáról.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Jorge Silva

 

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én gyáva vagyok, bevallom. Félek a feleségem haragjától, kikaparná a szemét!

Gondolom, van, akinek muszáj.

Kimnek már biztos megvolt.

Elvetted a hszemet!
:-)

Hali, elég sok Tarantinó filmet megnéztem, köztük ezt is.
A következő a véleményem: Tarantino egy-egy filmje a különböző műfajú, kategóriájú amerikai filmek egy-egy összefoglalója.
A Kill Bill a kungfus stb. filmeké.
Valamennyi Tarantino film erőszakos. Mint ahogy az alapfilmek is azok, azonban Tarantinonál expresziv módon jelenik meg az erőszak ábrázolása.
Azt gondolom, hogy ez azonban nem öncélú, hanem magának az amerikai gondolkodásnak a kritikája. Sőt, valójában, az amerikai erőszaknak a kritikája.

A ti haverjaitok (mi több: politikai szövetségeseitek) az olyan tahó NÁCIK, mint Bíró László, Tóth Péter, Ríg Lajos stb. stb. stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés