Izraeli rakétákat semmisített meg a szíriai légvédelem

2021. július 20. 7:16
A támadások célpontja a Forradalmi Gárda támaszpontjai és egy fegyvergyára voltak Aleppó térségében.

Szíriai ellenzéki fegyveres csoportok szerint a támadások célpontja a damaszkuszi vezetéssel szövetséges iráni Forradalmi Gárda támaszpontjai és egy fegyvergyára voltak. A dubaji székhelyű al-Hadasz tévécsatorna ugyanakkor Iránhoz köthető síita milíciák fegyverraktárairól tett említést. Az al-Hadasz szerint a milícia veszteségeket szenvedett, de pontos adatokat nem közölt.

A szíriai hadsereg szóvivője közölte, hogy a rakéták többségét megsemmisítették, és jelenleg kárfelmérést végeznek.

Izrael a 2011 óta tartó szíriai polgárháború kezdete óta hajt végre katonai műveleteket az arab országban, elsősorban a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik ellen, az idén pedig fokozta az offenzívákat. Izrael fenyegetésként tekint ezekre a milicistákra, különösen azokra, akik a határának másik oldalán, a megszállt Golán-fennsík közelében tartózkodnak. Nyugati hírszerzési források szerint Izrael "árnyékháborút" folytat Szíriában az iráni befolyás gyengítése érdekében.

Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje sosem ismerte el nyilvánosan, hogy az országban iráni erők állomásoznak, csak iráni katonai tanácsadók jelenlétéről tett említést.

(MTI)

Nyitókép: A szíriai légvédelmi rendszer elfogórakétái az Izraelből kilőtt rakétákat célozza Damaszkusz közelében 2019. január 21-én. Az izraeli hadsereg arról tájékoztatott, hogy támadásokat hajt végre iráni célpontok ellen Szíriában, a hadsereg az al-Kudsz iráni elitegység célpontjaira mér csapásokat. Izrael az elmúlt hónapokban sokszor hajtott végre légicsapásokat iráni célpontok ellen Szíriában.
MTI/EPA/Juszef Badaui

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés