A tolerancia szimbólumaként az EU-s zászló is megjelenhet az olimpián

2021. július 20. 8:14
Az Európai Bizottság alelnöke és a szlovén miniszterelnök is azt kéri a NOB elnökétől, hogy a tolerancia szimbólumaként az uniós zászló is megjelenhessen az olimpia nyitóünnepségén.

Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke és Janez Jansa szlovén miniszterelnök levelet küldött Thomas Bachnak, a  Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének, hogy a nemzeti színek mellett engedélyezze a szlovén sportolóknak az uniós zászló használatát is.

„Ezáltal a szlovén sportolók az európai egység és az uniónk alapjául szolgáló értékek nagyköveteivé válnak, amelyek megegyeznek az olimpiai mozgalom értékeivel” – írta a két politikus.

Schinas Twitter bejegyzésében többek között azt is írta: „A Tokió 2020-as nyitóünnepségén az uniós zászlónak a békés együttélés, a tolerancia és a szolidaritás szimbólumaként kell megjelennie”.

Franciaország is támogatásáról biztosította a kezdeményezést, Clément Beaune európai ügyekért felelős miniszterhelyettes egy bejegyzésében úgy fogalmazott: „ez egy gyönyörű szimbólum lesz, amely kiegészíti nemzeti zászlónkat”.

A NOB egyelőre még nem reagált a felvetésre.

A nyitókép illusztráció (Behrouz MEHRI/AFP)

 

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is, az is a német felsőbbrendűség szimbóluma.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés