A Szegedi Törvényszék cáfolja, hogy Toroczkai pert nyert a Facebookkal szemben

2021. július 20. 10:54
Kiemelik, hogy a „polgári peres eljárásban nem született elsőfokú ítélet”.

Ahogy arról beszámoltunk, Toroczkai László az ATV Start című műsorában azt állította, hogy pert nyert a Facebookkal szemben, és 100 millió forintos sérelemdíjat kért.

Az ügy kapcsán a Szegedi Törvényszék közleményt juttatott el lapunkhoz. „A Szegedi Törvényszéken Toroczkai László felperes – Facebook Ireland Limited alperes ellen személyiségvédelmi igény érvényesítése iránt indított polgári peres eljárásban nem született elsőfokú ítélet. Az ügyben az elsőfokú bíróság bírósági meghagyást bocsátott ki” – írták.

„A Polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény 181.§ (1) bekezdése szerint, ha az alperes az írásbeli ellenkérelem előterjesztését elmulasztja és beszámítást tartalmazó iratot sem terjeszt elő, vagy azt a bíróság visszautasítja, a bíróság hivatalból, tárgyaláson kívül, az alperest a vele közölt kereseti kérelemnek megfelelően bírósági meghagyással kötelezi, kivéve, ha az eljárás megszüntetésének van helye” – emelték ki.

Végül kijelentették: „Az alperes az ellenkérelem előterjesztésére nyitva álló határidő elmulasztása miatt igazolási kérelmet, a bírósági meghagyással szemben ellentmondást és az eljárás megszüntetése iránti kérelmet terjesztett elő, melynek elbírálása folyamatban van”.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így jár az aki nincs tisztában a törvényekkel. A végén hazugságba keveredik és akkor sem hisznek neki amikor igazat mond.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés