Karácsony: A főváros dolgozik az ingyenes antitestszint-vizsgálat kibővítésén

2021. július 2. 12:51
A fővárosi önkormányzat július 5. és 9. között ezer, antitestszint mérésére alkalmas teszt elvégzését biztosítja 60 év feletti budapestieknek.

A főváros – látva a nagy érdeklődést – azon dolgozik, hogy bővítse a koronavírussal szembeni ellenanyagszint mérésére rendelkezésre álló kapacitásait – közölte a főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely azt írta, az első szűrési program „elképesztő gyorsan” betelt, és bízik benne, hogy jövő hét elején újra lesz lehetőség ingyenes antitestszűrésre való regisztrációra. Ugyanakkor a főváros 18 ezer tesztet adott a kerületi önkormányzatoknak, tehát azon kerületekben, ahol a polgármesterek kérték, lehetőség lesz a fővárosihoz hasonló ingyenes antitestvizsgálatra a következő napokban – tudatta a politikus.   

A Főpolgármesteri Hivatal korábban közölte, hogy a fővárosi önkormányzat július 5. és 9. között ezer, antitestszint mérésére alkalmas teszt elvégzését biztosítja 60 év feletti budapestieknek. A regisztráció csütörtöki megnyitása után pár óra alatt beteltek a helyek a Városháza parkba szervezett tesztelésre.

(MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés