Takarodjatok

2021. június 23. 8:20

Bayer Zsolt
Bádog
Havi 2,2 - 2,7 milliós fizetésüket kevesellve felmondott hét traumatológus.

Felmondott hét traumatológus a zalaegerszegi kórházban. Traumatológusként amúgy a pandémia nem jelentett számukra többletmunkát. A kórház vezetése nagyon helyesen nem engedett az aljas és becstelen zsarolásnak. A hét traumatológus pedig szedje nyugodtan a sátorfáját és menjen ki nyugatra.

Ott majd kapnak 2,7 millió helyett 3,5 milliót is ( átszámítva), kétszer ennyi munkáért, és az életre (lakás, étel stb.) elkölthetnek minimum kétszer annyit, mint itthon. Semmi gond. Ha nekik ez kell, takarodjanak. Nem mondom, hogy nem fognak hiányozni, mert az orvos nagy érték. De mint emberek, ezek semekkora űrt sem hagynak majd maguk után. Kiképeztük őket az emberek pénzén, és most a 2,7 millión fanyalogva elmennek. Szívesen. Takarodjatok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 296 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Menjenek. Tisztulni fog a rendszer. A 7-ből 3-4 majd visszaszivárog
nagyon gyorsan és kiderül majd, hogy a kardcsörtetés nem kifizetődő.
Forintban SEM.

EZEK a traumások biztosan nem.

Már rég kinyomtam ezt a propagandistát, ezért szerencsére nem tudom, miket és hogyan írhatott.
Arra emlékszem, hogy annak idején mindent arra tett fel (még a nevét is ahhoz választotta), hogy a mindenkori kormány a nyugdíjasok kedvében jár, ezért növelik a keresők adóját, ami hosszú távon fenntarthatatlan.
Az, hogy egyszerű propagandista, egy a sok idevezényelt közül, azon bukott ki, hogy miután a kormány csökkentette a keresők adóit, növelte a munkahelyek számát, ugyanúgy a jobboldali kormányt szidja. Na jó, hát nem azért van itt, hogy következetes legyen...

A focista lét nem hivatás és nem élethossziglani elkötelezettség. A focista szerződéses zsoldoskatona. Aki ezt nem tudja, azt kezeljen egy zsoldos.

Még, még, még és még!
A burzsujnak soha nem elég.

Csak a szolgálati idő számít. Nem volt ez igazán végig gondolva. A hosszú, bonyolult műtéteket végző középkorúak nem jártak olyan jól.

A teljesítmény maga, van olyan fontos, mint a szolgálati idő.

Az egész egyezséget a Kamara hozta össze, ezekkel a feltételekkel. A Kamara az övék, mármint az ellen oldalé. Lehet, h. NEM véletlen a rendszer és módszer sok buktatója.

Vácról is hallottam tömeges felmondásokat. Minden értelmesen gondolkodó ember megkönnyebbült a valóban komoly emelés hírén, de egy kicsit azért finomítani kellene, a VALÓBAN műtő, nagy tudást igénylő, nagy felelősséggel járó munkák TÉNYLEGES elvégzőinek javára. Ez szintén érdeksérelmeket okozna, de ez, ahogy van, kissé elnagyoltra sikeredett és lesz következménye. Sajnos, a választásokra ezzel az emeléssel az orvos társadalom nagy részét NEM sikerült megnyerni, ellenkezőleg.

Egy nagyon szegény országban nehéz igazán széthúzni a fizetéseket, pedig ha a teljesítmény nincs megfizetve, olyan szakmában, amiből
világszerte hiány van, fokozódik az elvándorlás a gazdag országokba.

A hazaszeretet, a nemzettársakért érzett felelősség NEM születik az emberrel, arra nevelni kell. Ilyen irányú nevelés az iskolákban 75 éve nem általános.

Olyasmit is hallottam, h. egy nagy kórházban a vezetés a Covid többlet pénzt nem a dolgozóknak osztotta, hanem befizette adósság törlesztésre.

Végeredményben lehet mondani, h. jó helyre ment, de a dolgozók nem igazán szoktak ilyen megoldásokért lelkesedni. Nem volt nagy élvezet szkafanderben dolgozni, egyáltalában, a home office ebben a szakmában NEM alternatíva.

Azért sem, ha a vezetés hibájából valamilyen, egyébként járó pénzhez a kórház nem jut hozzá, mert késve igényelték.

Biztos vagy benne, hogy minden részletet ismersz?? Az már régi alapelv, hogy "hallgattassék meg a másik fél is".
Amúgy Zsóti se hiányozna ha elmenne, viszont ő nem kell sehol, csak itt van rá szükség mint a NER arisztokrácia seggnyalójára. Igaz ebből jobban megél mint azok a traumatológusok.

Érdekes cikk 2019-ből a 444-en. A német orvosok mi elől menekülnek Svájcba?

https://444.hu/2019/01/13/korl..

zsoltinak mennyi lehet a havi fixe?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés