Verhofstadt szerint Orbán víziója „előbb-utóbb putyini diktatúrához vezet”

2021. június 21. 22:07
Orbán Viktor szerint az Európai Parlament zsákutcának bizonyult és szerinte csak ideológiai érdekeket képvisel – erre reagáltak Twitteren az EP liberális képviselői. 

Orbán Viktor szombaton A magyar függetlenség napja címmel a szovjet csapatok kivonulásának harmincadik évfordulóján tartott konferenciát. Ezen a rendezvényen hangzott el egy olyan gondolatmenet, melyben felvetette az Európai Parlament radikális reformjának, és helyettesítésének lehetőségét..

A miniszterelnök azt mondta: „az Európai Parlament zsákutcának bizonyult és csak ideológiai érdekeket képvisel, emiatt az lenne a célszerű, ha az EP-be inkább a nemzeti parlamentek küldenének képviselőket”. Hozzátette azt is, hogy „a nemzeti parlamenteknek jogot kell adni arra is, hogy az unió jogalkotási folyamatát megállíthassák, ha úgy tapasztalják, hogy az nemzeti hatásköröket sért.”

„Csak azok gondolkoznak egy parlament feloszlatásán, akik nem szeretik a demokráciát” – írta David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, aki Orbán Viktor megjegyzését egyértelműen az Európai Parlament feloszlatására tett javaslatként értelmezte.

fo

„Tehát Orbán Viktor megkötné az Európai Parlament kezét, ahogy azt már megtette odahaza a magyar parlamenttel, a független médiával, a bíróságokkal, a civil szervezetekkel, a tudósokkal. Jól látható, hogy mindez egy putyini diktatúrához vezet majd előbb-utóbb” – kommentálta a miniszterelnök szavait Guy Verhofstadt, a magyar miniszterelnök egyik legélesebb bírálója. 

Fotó: Alexandros Michailidis / POOL / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eg a haz es ezek a draga emberek mast sem tesznek csak feszt orbanoznak...
Ha nem lenne Orban, ezek bizonyosan unatkoznanak.
Hitlerrel, Sztalinnal, Ceausescuval lettek volna ilyen kritikusak...

Én is furcsállom:-)

Verhofstadt a liberalfasizmus híve.
Tudjuk. Néhány támogatoja itthon is van....

pont olyanhoz. Putyin is csak azert diktator mert ti azt mondjatok

Országuk nagyságához mérten a hollandoknak volt a legnagyobb gyarmatbirodalma. Annak elvesztését még nem tudták lelkileg kiheverni.

Az ismert módszer: értelmezd át Orbánt, s csinálj úgy, mintha Orbán is azt állítaná, mint az őt félreértelemezők.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés