Fischer Ádám szerint Trianon előtt nem volt magyar az ország

2021. június 20. 12:16

A karmester szerint Orbán Viktor gyengeségének jele, hogy háborús feszültségekbe navigálja az országot.

2021. június 20. 12:16
null

„A hatalomnak most pont erre van szüksége: lám, lám megint bele akarnak avatkozni a dolgainkba, felül akarják írni a magyar emberek szándékait. Ez bizonyosan kivált itthon az emberekből egyfajta feszültséget. És erre a feszültségre mindig is szüksége volt a hatalom csúcsán állónak. Pontosabban: minden vezető, aki gyengének érezte magát, az mind háborús feszültségekbe vitte bele az országát” – nyilatkozta Fischer Ádám, Hamburgban élő Kossuth-díjas karmester a Hírklikknek.

Németh Péter, aki mint írta az ünneplő tömeg láttán, spéci, görcsbe rándult a gyomra  megkérdezte az interjúban, hogy mi a teendő, amikor „nacionalista felhangokkal tüzelik a drukkereket, amikor rájátszanak egyébként hamis nemzeti érzésekre, és amikor provokatív törvényeket hozatnak meg az országgyűléssel”? 

A társadalom többsége az előítéletekre fogékony, erre alapozó politikával lehet őket feltüzelni. Mint ahogy most, a már említett törvénnyel kapcsolatban is: nem történik más, mint a tudatos, mondhatnám profi összemosása a pedofíliának és a homoszexualitásnak” – véli a karmester. 

Az interjúban Trianon is szóba került 

Fischer Ádám egy osztrák lapnak adott interjút, melyben mondandója lényege az volt, hogy „sok-sok félreértés vezetett oda, hogy Trianonban Magyarország ellen döntöttek, és ezekhez a félreértésekhez mi magunk járultunk hozzá, a sok-sok hamisítással, legendával. Arról beszéltem többek között, hogy Trianon visszavezethető az 1848-as eseményekig, és sajnos a mi iskoláinkban nem ezt tanítják.”

Folyamatosan azzal csaptuk és csapjuk be magunkat, hogy a mi hazánk valójában a történelmi Magyarország. Pedig a Szent István-i Magyarország egy több, sok nemzetiségű ország volt. Én pusztán azt emeltem ki, amit már Németh László is megírt korábban, hogy tudniillik a magyar nemzetállam Trianonnal jött létre”.

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Összesen 396 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2021. június 25. 20:04
Hmmm. Trianon miatt a magyarság egyharmada került idegen ország fennhatósága alá. Nekem személy szerint semmi bajom nem lenne trianonnal, ha a magyarok lakta területek itt maradhattak volna. Nagyjából az 1943-as határokkal beleértve persze Pozsonyt, is. Mert akkor kb. százalékarányban annyi tót lakott ott, mint most Pesten. Vagy ha egyszerűen népszavazással dőlt volna el a dolog. Alapvető demokratikus jogokat mellőztek. A területfelosztás önkényes volt. Ezt a hülye meg ossza itt az észt. Nem jött létre a nemzetállam hülye gyerek, mert a nemzet egyharmada kinn maradt. Húzzon innen a p.csába. Ja, de előtte húzzon szivárványszínű karszalagot, nyugatabbra az a belépő. Egy dologban viszont igaza van. Sajnos gyakorlatilag Magyarország, mint katonailag, közigazgatásilag, gazdaságilag önálló entitás, Mohácsot követően megszűnt. És q.va nagy kib.szás árán, de mint önálló állam 1921 utrán jött létre. Ezt tünteti ő fel, mint valami b.szott nagy adományt a nyugat részéről. Viszont, másfelől a nagy Magyarország térkép sem teljesen korrekt, mert Horvátországot simán beolvasztja. Elég nagy gáz, hogy láttam Horvátországban is ilyen magyar rendszámú autót, amin ez kinn volt. Ha már izomkodni akarunk, korrektebb lenne egy nemzetiségi térképet kirakni, persze a 1918-as állapotokkal.
iimre
2021. június 22. 13:50
Miattam azt gondolsz, amit akarsz, nem foglak győzködni, ha nem érted, hogy ez egyszerű matek, arányszámítás: pl. hiába vettek el tőled egy db. 1/3-áig arannyal teli vödröt, ha ugyanakkor elvettek tőled még 99 ugyanakkora, de üres vödröt, akkor átlagban mennyire jön ki a veszteséged? Nos, hasonló a helyzet az elszakított területekkel is -- nem tehetek róla, ha nem megy be...
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. június 21. 21:14
Semmit nem számít, hogy egy hazátlan gyütt-ment mit tud a magyar történelmi tényekről. Sajnálni való, hogy Galícia már a térképen sincs.
Freeször
2021. június 21. 20:55
Hát ilyen az amikor agy magyar gyűlölő sátánista buzit fizet a FIDESZ .....!? Minden "zeneművész" karmester homoszexuális ????:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik