Csata Magyarországért

2021. június 20. 20:22

Tamir Wertzberger
Neokohn
Ha a baloldal legyőzi Orbán Viktort, akkor senki sem lesz, aki megállíthatja a progresszívek radikális forradalmát és az új világrend kialakítását.

„Ha Donald Trump bukását valaki véletlennel magyarázta volna, akkor az izraeli kormányváltás, Benjamin Netanjahu és a Likud leváltása 12 év után, már a jele annak, hogy globálisan visszaszorulnak a konzervatív erők és erősödik a progresszív baloldal. Ez megváltoztathatja a hatalom egyensúlyát a nemzetközi porondon, radikalizált politikához és diskurzushoz vezethet szerte a világon.

Az amerikai és izraeli liberális-progresszív baloldal sikere nyilván motiválni fogja támogatóikat szerte a világon, és másolni akarják majd a módszert egyre több országban, melyek »konzervatív bástyának« számítanak. A következő állomás Magyarország, az ellenfelük Orbán Viktor és a Fidesz.

A magyar politika sok szempontból nagyon hasonlít az izraelire.

Szinte ugyanannyi lakosa van a két országnak, a többség konzervatív, s eközben komoly ideológiai és értékrendbeli különbség van a főváros és a vidék között. Mind a két helyen a jobboldal kormányoz már több mint egy évtizede, nagyon erős és karizmatikus vezetővel, aki az érdektelenségig gyűrte le az ellenzéket.

Akárcsak Netanjahu, úgy Orbán is a nyolcvanas évek végén kezdte politikai karrierjét, a kilencvenes években lett először miniszterelnök, és a kétezres évek elején újra miniszterelnök lett, több mint tíz évre. A hasonlóságoknak itt nincs vége. Mind a két kormány számára kiemelkedően fontos volt a nemzetépítés, eközben pedig pragmatikus külpolitikával kezelték szomszédjait és a nemzetközi közösséget.

Újabb azonosság, hogy Orbán és Netanjahu bizonyították a külpolitikában: történelmi konfliktusokat is fel lehet oldani, nagyszabású szövetségeket lehet kötni. Netanjahu kiállt az ellenséges amerikai demokrata kormány ellen az iráni nukleáris alku kapcsán, és Orbán is szembeszállt a német-francia dominanciájú EU-val szemben a bevándorlás és az európai értékek kérdésében.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi elegen leszünk, akik elmegyünk szavazni. Ezek a cikkek jók, mozgósító erejűek.

A Jobbik sem "a zsidókat" akarta listázni, hanem a magyar-izraeli kettős állampolgár parlamenti képviselőket. A lényeg a kettős állampolgárság volt.

Mindenesetre üdítő látni a saját érdek felismerését, bár elsősorban magyar érdek, h. a kormányon már "bizonyított", sőt, a Fővárosban a szavazók megtévesztésével ismét hatalomra került régi-új társaság NE jöhessen vissza.

Egy Cambridge-i egyetemi docens, George Watson könyvének The Lost Literature of Socialism (A szocializmus elfeledett irodalma) címoldalán négy idézet van. Az egyik Hitlertől származik: How, as a socialist, can you not be an anti-Semite? Azaz: Mint szocialista, hogy lehet valaki nem antiszemita? (Cambridge, 1998)

Hitler pártjának a teljes neve természetesen: Nemzeti Szocialista Német Munkáspárt.

Ezt csak Sargentini, Soros, Merkel, Heiko Mass, néhány svéd és norvég politikus, meg úgy általában a neomarxisták tehetik, igaz, elfti?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés