Miniszterelnökség: A kormány minden támogatást biztosít, amit korábban a fővárosnak megígért

2021. június 16. 16:57
A Miniszterelnökségi Sajtóiroda közlése szerint akkor utalja a kormány a 6 milliárd forintot, ha a Lánchíd csak másfél évig lesz lezárva.

Elkezdődött a Lánchíd felújítása, melyhez a Kormány hatmilliárd forinttal járul hozzá. Karácsony Gergely korábban panaszkodott arra, hogy a Kormány nem volt hajlandó előre átutalni a Fővárosnak a Fürjes Balázs által megígért összeget. a kormány korábban azt ígérte, amint elkezdődnek a munkák, a főváros rendelkezésére bocsátják a korábban ígért 6 milliárd forintot. Az ATV Híradójának ma feltett kérdésére, hogy pontosan mikor számíthat az összegre a főváros, a Miniszterelnökségi Sajtóiroda azt közölte: „az összeget akkor utalja a kormány, ha a főváros vállalja, hogy a híd 18 hónapnál hosszabb ideig nem lesz lezárva, és ha a beruházás befejezéséhez már csak ez az összeg hiányzik.”

A Kormány úgy véli, hogy a Lánchíd felújítását Tarlós István főpolgármesterként hiánytalanul előkészítette, a munkálatokat régen meg lehetett volna kezdeni.

„Karácsony Gergely másfél éves hídfelújítási késlekedése több mint ötmilliárd forintjába kerül a budapestieknek, ezt az összeget ráadásul előlegként, mindenféle munkavégzés nélkül előre odaadták a vállalkozónak” – írják. 

Arról is írnak, hogy a magasabb árban nincs benne a Széchenyi téri villamos-közúti aluljáró és a budavári alagút felújítása, és a többi fővárosi beruházással se hangolták össze a Lánchíd felújítását, így Budapesten hosszú időre állandósulhat a közlekedési káosz.

„A kormány minden olyan támogatást biztosít, amelyet a korábbi fővárosi vezetésnek megígért, így a Lánchíd felújítására is rendelkezésre áll 6 milliárd forint. Az ütemezést a tavaly októberi Fővárosi Közfejlesztések Tanács ülésén rögzítették, az összeget akkor utalja a kormány, ha a főváros vállalja, hogy a híd 18 hónapnál hosszabb ideig nem lesz lezárva, és ha a beruházás befejezéséhez már csak ez az összeg hiányzik” – áll a Miniszterelnökségi Sajtóiroda ATV-nek küldött válaszában.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés