Még a The Times is ír a magyar konzervatív közösségi térről

2021. június 15. 16:13
Boris Johnson, Orbán Viktor és Roger Scruton neve is előkerül a neves brit lapban a budapesti kávézó és közösségi tér kapcsán.

A Scruton Közösségi Térről ír a The Times. A Budapesten 2020 novemberében megnyílt, Roger Scruton brit konzervatív filozófusról elnevezett hely a Zoltán utcában található, nem messze a Parlamenttől. Scruton özvegye, Sophie Jeffreys a helynek adományozta férje számos tárgyát.

A Times szerint „amikor Roger Scruton meghalt tavaly év elején, Boris Johnson »a legnagyszerűbb modern konzervatív gondolkodó«-nak nevezte.”  A lap hozzáteszi, Scrutonnak még a brit kormányfőnél is nagyobb rajongói vannak Magyarországon, ezt jelzi, hogy hazánkban „1,5 millió fontot fektettek egy kávézóláncba, ami Scruton emlékét őrzi.” Az anyagi támogatás egyébként attól a Batthyány Alapítványtól érkezett, amely „Norman Stone költségeit is állta, amikor könyvet írt Magyarország történelméről, pozitívan mutatva be Orbán kormányzását.” 

A cikkben nyilatkozik John O’Sullivan, Margaret Thatcher volt beszédírója, aki aláhúzza: több kávézó fog nyílni. Az első novemberben nyílt meg Budapesten, és Scruton emléktárgyaival van díszítve, amelyeket özvegye, Sophie adományozott a helynek. 

A lap végül felidézi, hogy „a hidegháború idején Scruton segített átcsempészni a vasfüggönyön a tiltott nyugati irodalmat, és bátorította disszidensek hálózatait. Két évvel ezelőtt Orbán kitüntette Roger Scrutont. Mint mondta: Scruton »elég előrelátó volt, hogy előre lássa az illegális bevándorlók hozta veszélyt, és megvédte Magyarországot az igazságtalan kritikáktól«.”

Sophie Jeffreys-zel készült interjúnkat itt olvashatják.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"600 millió forint több, mint sok magyar kistelepülés éves költségvetése."
Erre csak annyit, amivel a G. Soros és pedofil politikai bűnözői megrövidítik Magyarországot, az sokszor 600...
És akkor a Goldmann Sachos lerakatok rabló algoritmusairól még nem is beszéltem.

Sopord a szonyeg ala, de a prideot is!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés