Mészáros-adót is igért a Tiborcz-adó mellé Karácsony Gergely

2021. június 12. 14:33
Karácsony Gergely főpolgármester egy szombati, online közvetített rendezvényen kétszer kilenc pontot ismertetett az úgynevezett 99 Mozgalom programjából.

A Párbeszéd, az MSZP és az LMP által is támogatott kormányfőjelölt az első kilenc pontot úgy összesítette, hogy azok jóvátételt jelentenek az elmúlt tíz évért. Hangsúlyozta, ezeknek a pontoknak a végrehajtását azonnal el lehet kezdeni, és viszonylag gyorsan végig is lehet vinni.    

A főpolgármester megígérte, hogy eltörlik, a „rabszolgatörvényt”

Közösen hoznak létre egy új Munka törvénykönyvét, és kiemelte azt az elképzelésüket, hogy a közmunkások is megkapják a minimálbért. Karácsony Gergely bűnnek nevezte a tankötelezettség korhatárának leszállítását, és közölte: célzott programokat kell indítani a közoktatásból „kiszorított” fiatalok továbbképzéséért.     

Nemcsak a CEU visszahozataláért kell megtenni mindent, de a magyar felsőoktatás autonómiájának visszaállításának érdekében is

– szögezte le.     

Arra is kitért, hogy felül kell vizsgálni azokat a döntéseket, amelyek elvették a valójában egyházként működő vállalási szervezetektől az egyházi státuszt. Az állami fenntartású iskolák működtetését vissza kell adni az önkormányzatoknak, és orvosolni kell azt a helyzetet, hogy az egyházi fenntartású iskolák sokkal több állami pénzt kapnak – mondta.    

Ezt úgy kell megoldani, hogy megemelik az állami iskolák finanszírozását

– tette hozzá az ellenzéki politikus.    

Jóvá kell tenni a magyar vidékkel szemben elkövetett bűnöket, és felül kell vizsgálni a földprivatizációs pályázatokat – szögezte le Karácsony Gergely. A miniszterelnök-jelölt arra is kitért, hogy mindenki számára meg akarják nyitni a trafiküzemeltetés lehetőségét.    A nyugdíjrendszer kapcsán sok mindent jóvá kell tenni, de nagyon fontos orvosolni a rokkantnyugdíjasokkal szembeni kártételeket – fogalmazott.   

Az újabb kilenc pontra áttérve azt mondta, beszélni kell az elmúlt egy év problémáiról és azok jóvátételéről is.    

A kilenc programelemből a legtöbb megvalósítható lenne az uniós helyreállítási alapból

– közölte.

Karácsony Gergely bejelentette, hogy újraindítási támogatást készülnek nyújtani azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyeknek nagymértékben csökkent az árbevétele a koronavírus-járvány idején. Azt is javasolta, hogy két évig mentesüljenek a szociális hozzájárulási adó megfizetése alól azok a kisvállalkozások, amelyeknek a bevétele ötven százalékkal csökkent a pandémia idején.    

Az álláskeresési járadék folyósítását kilenc hónapra kell emelni, és utólag kárpótolni kell azokat, akik csak három hónapig kapták ezt a támogatást, mert a magyar munkaerőpiacon most nem lehet három hónap alatt elhelyezkedni – szögezte le. Utólag szintén kárpótolni kell azokat a munkavállalókat, akinek a járvány alatt azért kellett táppénzre menniük, mert máshogy nem lehetett megoldani a helyzetüket – közölte Karácsony Gergely. Szóban nem tért ki rá részletesen, de a beszéd alatt kivetített programpontban azt írták, hogy a járvány során igénybe vett táppénzt utólag kiegészítik száz százalékra.    

Az egészségügy fejlesztését igéri Karácsony

Az egészségügyi és a szociális dolgozók fantasztikus munkáját egyszeri támogatással kell megköszönni 

– mondta a főpolgármester. A kiírás szerint a két ágazat dolgozóinak egyszeri 500 ezer forintos támogatást adnának.    A Párbeszéd társelnöke azt mondta, orvosolni kell, hogy „a kormány elképesztő lyukat ütött az önkormányzatok működésén” az elvett iparűzési és gépjárműadóval. Karácsony Gergely azt is megígérte, hogy eltörlik a különleges gazdasági övezeteket.    

Lehet, hogy a Tiborcz-adót majd átnevezem, és leveszem a z betűt, és akkor nem Tiborcz Istvánról fog szólni, hanem Tiborc panaszát fogja képviselni a politikában” 

– fogalmazott, amikor az utolsó programpontra tért át. Az önkormányzatok számára forrást kell találni, ezért a félmilliárd forintnál értékesebb vagyonok önkormányzati megadóztatása helyes dolog – tette hozzá.     

A járvány és a válság nem egyformán hatott mindenkire

Nagyon sok vállalkozás küzd a fennmaradásért, nagyon sok pedig elképesztő módon gyarapodott az elmúlt években – emelte ki. Akik a járvány idején extraprofitra tettek szert, akik megerősödtek, azoknak hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy a jóvátételi alapot feltöltsék, ezért bevezetik a „Mészáros-adót” is, méghozzá azokra a vállalkozásokra, amelyek az elmúlt év haszonélvezői voltak – mondta Karácsony Gergely.    

Ezek azok az első intézkedések, amelyeket a következő kormánynak, „mondjuk úgy, hogy egy következő Karácsony-kormánynak” meg kell tennie, hogy Magyarország újra mindannyiunk közös otthona legyen – szögezte le.   

Végül közölte, hogy az elkövetkező hetekben, kilenc területre fókuszálva, bemutatják azokat a további programokat, amelyek szintén Magyarország újraegyesítését szolgálják.    

A rendezvényen több meghívott vendég is részt vett

Közülük az első Sudár Orsolya, a Szikra Mozgalom elnökségi tagja volt, aki azt mondta, hogy a bérek rendezése, a szegénység és lakhatás, valamint a dolgozói jogok olyan kérdések, amelyekre most nem lehet nem politikai választ adni. Bod Péter Ákos közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke arról beszélt, hogy amikor a korrupciót elkövetik, akkor annak még nem látszik a hatása. Nemény András, Szombathely polgármestere leszögezte,

egy esetleges kormányváltás után világos, kiszámítható finanszírozást és jogköröket kell adni az önkormányzatoknak.    

Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője kijelentette, az autonómia önállóságot jelent, egy olyan helyzetet, amely nem függ a „pénzosztó, kegyosztó” kormányzattól. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke negatívnak nevezte a koronavírus-járvány kormányzati kezeléséről szerzett tapasztalatikat.

(MTI)

Nyitókép forrása: Karácsony Gergely/Facebook-live

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ígérjen inkább Fegyenc adót! És Dobrev adót! De lehetne Bige- , Varga Zoltán, Medgyessy stb adó is A 100 leggazdagabb magyar listáján kb. 80 % balos figura van.

Tehát két éve már megígérte a Tiborcz-adót, nyert a főpolgármester-választason, és most MEGINT megígéri a Tiborcz-adót (további 17 ígeret mellett).
Reális. Hiteles. Szavahihető.Apropó, nagypofájú hazug Karácsony:
HOL VAN A KÍNÁNAK ÍRT LEVÉL?
6. NAPJA NINCSEN MEGÍRVA.
NOS?

(Ballibek is megválaszolhatják!)

Egyébként a kommentekben mintha kezdenének Karácsony ellen fordulni (Jakabra pedig Tóth Csaba miatt fújnak)... a végén tébyleg befut Gyurcsányné?!?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. június 12. 17:39

Az egész dr. Magyar-előválasztás (szemfényvesztés) Ferenc komcsi titkosszolgai körének visszajuttatásáról szól a hatalomba.
Amit a titkosszolgálatokat, már az apja után is perfektül ismerő Klára garantál.
És hogy ez mit hozna?

2004.09.30. 16:27
Lezárult a Dunaferr privatizációja

2004. december. 18. 00:00
Az idei évvel együtt 2005-ig csaknem 700 milliárd forintot söpör be az ÁPV Rt. az állami vagyon eladásából.
a Postabank Rt.
Richter
Mol 10,4 százalékos részvénypakettje

2005. augusztus. 03. 00:00
Malév-részvénycsomag eladása
a Borisz Abramovics orosz üzletember érdekeltségébe tartozó AirBridge Zrt. lett a Malév tulajdonosa.

2005. december. 18. 17:15
Budapest Airport-privatizáció: aláírták a szerződést
A BAA a részvénycsomagért és a vagyonkezelési megállapodásért 464,5 milliárd forintot fizet.

2006. április. 20. 10:45
Finisben a Mol-privatizáció
A részvények értékesítéséből befolyó mintegy 230 milliárd forint

2008. január. 02.
Aláírták a MÁV Cargo privatizációs szerződését
Az osztrák Rail Cargo Ausztria és a GYSEV Zrt. konzorciuma 102,5 milliárd forintot fizet a MÁV Cargo részvényeiért
----------------------------------------------------------------
VISSZAVÁSÁROLTA AZ ORBÁN-KORMÁNY A MAGYAROKNAK.
A magyar állami tulajdon duplájára nőtt, Orbánék visszavásárlása után.
+ gáztározók 350 milliárd forint, Matáv, közművek, stb.
ORBÁN VISSZALOPTA A MAGYAROKNAK, AMI A MAGYAROKÉ.
Ezért aztán LEGOLCSÓBB A GÁZ, VILLANY MAGYARORSZÁGON az egész EU-ban.
MA MÉG.

Az emberek józan ,mondhatnám paraszti eszére van bízva, hogy a 90-től terjedő időszakban meghirdetett, majd végrehajtott párt-kormányprogramokat felidézve eldöntsék, hogy mit lehet komolyan venni, s ki , mit tudott az ígérethalmazból megvalósítani, ki csapta be a választókat, melyik opció hozott gazdasági káoszt, bukást, s melyik stabilitást.

Persze lehet, hogy túl optimista vagyok, amikor az egyéni helyzetmegítélésre, mérlegelésre apellálok akkor, amikor az embereket leszoktatták az önálló véleményalkotásról.

A meghirdetett program demagóg, közgazdaságilag, pénzügyileg, jogilag megvalósíthatatlan kampány mézesmadzag. Nyilvánvalóan nem az abszolút tehetségtelen, nevetséges Karácsony állította össze, hanem a hatalom visszaszerzésében érdekelt tanácsadói kör. Persze amit megszültek, őket is minősíti, szellemileg. S az egész tele van taposóaknákkal, mondhatnám az egész egy aknamező, amire a magyarokat a globális tőke képviselői, s hazai kiszolgálói szeretnék ráhajtani.
Ők ismerik az aknamentes átjárókat, csak a nép hullana el.

Az ellenzéki politikusokat szemlélve jut még eszembe Pierre Curie, a Nobel-díjas fizikus, akit csak úgy hívtak, hogy a "szerény tudós".

Amikor 1902-ben kérik, hogy jelöltesse magát a Természettudományi Akadémia tagságára, a protokollnak eleget téve végig látogatja az akadémikusokat. Ezen alkalmakkor mindenkor az ellenfelei, versenytársai erényeit emeli ki, a magáéról hallgat. A végén így Amagat nyer.

Keresem a szerénységet, a tudást, az intellektust az ellenzéki politikusoknál, reménytelenül.......Tobzódik a vulgaritás, a nagyotmondás, a hazudozás, a szakmai és morális hiteltelenség, az emberi irigységre való építkezés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés