Mészáros Lőrinc: Nekem nincs félnivalóm

2021. június 11. 9:00
Magyarország leggazdagabb embere számára „értelmezhetetlen, hogy magukat szociálisan érzékenynek vallók hogyan támadhatnak magyar munkahelyeket”.

Nagyinterjút adott az Indexnek Mészáros Lőrinc, Magyarország leggazdagabb embere. A vállalkozó többek között beszélt arról, hogy miként érintette a vállalkozásait a koronavírus-járvány, mik a tervei a válság után, illetve a családi helyzetéről is említést tett,

A vállalkozó először arra reagált, hogy a Forbes legfrissebb felmérése ő a leggazdagabb magyar. Mint mondta, nem tulajdonít különösebb jelentőséget az említett listának. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök idézetét hozta fel, miszerint: „vannak, akik azért fizetnek, hogy felkerüljenek egy listára, és vannak, akik azért, hogy le”.

Állítja, az őt ért támadások politikai jellegűek

A vagyonának nagy ütemű gyarapodásáról pedig azt mondta, hogy az ezekkel kapcsolatos vádak mögött csak az áll, hogy a kormányt akarják rajta keresztül támadni. „Mivel ma Magyarországon jobboldali kormány van, érthető számomra, hogy az ellenzék a Mészáros Csoporton és más, jobboldalhoz kötődő gazdasági szereplőkön keresztül támadja a kormányt” – vélekedett a nagyvállalkozó.

Mészáros kitért arra is, hogy mennyi közbeszerzést nyertek a nevéhez köthető vállalatok. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a közbeszerzési eljárásoknak kevesebb mint 10 százalékát nyerik el a cégei.

Aki tehát azt állítja, hogy mi mindent viszünk, az nem mond igazat”

– jelentette ki az üzletember. Kiemelte azt is, hogy már 2008-ban is „jelentős üzleti eredményt” értek el. „A nem jobboldali táborhoz köthető, ám tisztességes és tehetséges üzletemberek is megtalálják a számításaikat, és sikeresek tudnak lenni” – fejtette ki a véleményét azzal kapcsolatban, hogy miben különbözik a mostani és a 2010 előtti politikai környezet.

Azzal kapcsolatban, hogy miért alakult ki negatív kép az emberek fejében a hozzá köthető cégcsoportról azt mondta, hogy „Magyarországon vannak politikai erők, akik a multinacionális tőke érdekeinek érvényesítésében érdekeltek”. Ezzel kapcsolatban érvként felhozta a baloldali kormányok gazdaságpolitikáját, akik a külföldi tulajdonban lévő vállalatokat „hozták előnybe”.

Jól vészelték a koronavírus-járványt

A koronavírus-járvány gazdasági hatásait véleménye szerint a cégcsoportja jól viselte, de megjegyezte, hogy a következményekről még nem állnak rendelkezésére pontos adatok. Kiemelte, hogy ez a válság nem olyan volt, mint a 2008-as, így a „cégcsoportnak vagy a dolgozóinak egyszerű volt”. Hozzátette, hogy ugyan a turisztikai és vendéglátó ágazatot valóban „teljesen letarolta a pandémia”, az építőipar azonban nem állt le, „jól állta a sarat”.

A járványt követő terjeszkedésekkel kapcsolatban megemlítette, hogy most építenek Horvátországban egy 200 szobás szállodát, emellett pedig még erőteljesebben jelen szeretnének lenni Szlovákiában és Romániában. Hozzátette azt is, hogy most vásárolnak Líbiában két erőmű-karbantartó vállalatot.  

Sötét időket idéz az ellenzék magatartása

Szóba került a Hunguest Hotelsnek juttatott állami támogatás is. A vállalkozó szerint azzal, hogy az ellenzék ennek a cégnek a bojkottjára szólít fel, valójában a magyar munkahelyeket támadják.

Amikor az ellenzék a Hunguest Hotelst, Magyarország legnagyobb szállodaláncát támadja, a magyar munkavállalókat, családtagjaikat, tulajdonképpen az országot bojkottálja”

– szögezte le Mészáros.

Az interjú során kérdezték még Fekete-Győr András „felcsúti per” névre hallgató kampánypontjáról is. A vállalkozó azt mondta, hogy a magyar történelem sötét korszaka sejlik fel a Momentum pártelnökének szavai mögött. Kiemelte azt is, hogy az ilyen kijelentésekkel „azt a közösséget is támadják, amelyet mi úgy hívunk, Mészáros Csoport”, amely közel 30 ezer személynek ad munkát.

Munkácsy-képek és család

A Kogart Ház megvásárlásával kapcsolatban Mészáros elmondta, hogy továbbra is kiállítóteremként szeretnék működtetni. Emellett hozzátette, hogy tervben van a Munkácsy-képek megvásárlása is, de ezzel kapcsolatban még nem tudott megállapodni Pákh Imrével.

A családi helyzetét a vállalkozó diszkréten kommentálta. A válásával kapcsolatban elmondta, hogy a vagyonmegosztás már előző év szeptemberében lezárult és, hogy nagyon hálás marad az együtt töltött 36 évért. Azzal kapcsolatban, hogy össze fog házasodni Várkonyi Andreával azt felelte: „Egyikünknek sem volt kérdés, hogy össze szeretnénk kötni az életünket. De a részleteket hadd őrizzük meg magunknak.”

Kép forrása: MTI/Bognár Boglárka

Összesen 254 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor 'gázosították' az országot, jól keresett minden gázszerelő. Volt aki szép falusi házat és gyerekeinek pesti lakást vett jövedelméből. M.L. cégének forgalma pár száz millió volt 2010. előtt is.

Ennek az interjúnak a legfőbb gondolatait terjesztenünk kell a kampányban, mert kiderül belőlük, hogy az ellenzék politikai proapagandája totális hazugaságra épül. DE miért éppen itt mondanának igazat?

Többet kéne megszólalnia. Azt kéne nyilvánvalóvá tenni, hogy ő már rég ugyanaz a kategória mint az OTP, MOL, Richter - nem a vagyonával kell foglalkozni, hanem hogy mi hasznosat tesz vele.

A valóságban nincs jogalapotok Mészárost támadni. Bár benneteket a tények nem zavarnak...

Ezt a cikket Mészárosról akár hirdetési tarifával, fel kell tenni az ATV, RTL Klub képernyőjére, kérdésenként és a válaszokkal.
Egészen a 22-es választásokig.
Az emberségnek még a szikráját is elveszítő bal-lib "média" és bal-lib "politikusok" aljassága ugyanis annyira befészkelte magát a választók nagy részének agyába, hogy másként ott rendet tenni már nem lehet.
De sajnos ebben benne van a Parlamentben látott-hallott alamuszi kormányoldal szégyenletes erőtlensége, élén a ...

"Mészáros Lőrinc: Nekem nincs félnivalóm"

Most még nincs.

Miniszterelnök közpénzpő származó dollármilliárdjai
Köszönjük, emese
X

Ha ez a cégcsoportot Mészáros Lőrinc helyett egy globalista külföldi tulajdonos neve fémjelezné, rendben lenne nálunk a jogállam, a demokrácia, te pedig ájult szervilizmussal nyalnál nekik. Nem érdekelne, hogyan jutott idáig, nem érdekelne a tulajdonosi háttér, mert könnyes szemmel rebegnéd, hogy ez mennyire európai.

Az pedig már a legprimitívebbekkel, a Jakab szintjén állókkal hitethető el, hogy nálunk mindenki Orbán strómanja. A politikai irányultság mást jelent, de ezt ti is tudjátok, csak hát hergelni kell a tábort.

Ha egy hegesztő lehet svéd miniszterelnök, akkor egy gázszerelő is veheti többre. A politikai kapcsolat sem ördögtől való, ez a világon mindenütt létezik.

A száz leggazdagabb magyar nyolcvan százaléka nem jobboldali:-))))
Gyurcsanyiné vagyonelkobzást ígért!

Nem tehetek róla, amikor szemtől szemben gazember tolvajnak neveznek valakit és csak annyit válaszol: Nem foglalkozok pénzügyekkel, a fejemet a falba szeretném verni.

Ez ellen nem tudok semmit felhozni, mert a dolgok mélyén ez az igazság.
De: kellene egy kemény legény a Fideszben is, aki felveszi a kesztyűt és visszavág azonos vegyértékkel.
Régebben Deutsch azért megtette, ma már őt sem lehet hallani, ám ide egy fiatal kellene.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés