Itt a leggazdagabb magyarok listája

2021. június 10. 8:18
Egy évtized után már nem Csányi Sándor áll a 100 leggazdagabb magyar idei listájának élén.

A június 10-én megjelenő, 2021-es rangsort Mészáros Lőrinc vezeti 455 milliárdos vagyonnal, őt az OTP elnök-vezérigazgatója követi 420 milliárd forinttal. Az idei listára hét új szereplő került fel – írja az Index.

A járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére tovább nőtt a 100 leggazdagabb magyar vagyona. Az idei összeállítás adatai szerint az összesített vagyon 5586,7 milliárd forintot tett ki. Összehasonlítás gyanánt a 2002-es kiadás összegzése szerint ez mindössze 632,4 milliárd forint volt. 

A Szakonyi Péter és csapata által összeállított lista első helyére idén Mészáros Lőrinc került, aki Csányi Sándort váltotta az élen – olvasható a portálon. Mészáros Lőrinc vagyonát idén 455 milliárd forintra, Csányi Sándorét pedig 420 milliárd forintra becsülte a kiadvány. A harmadik helyen, 305 milliárd forinttal, Gattyán György, a negyediken Felcsuti Zsolt áll 246 milliárd forinttal. Az első tízben alapvető változás nem következett be az elmúlt egy évben: sorrendben az ötödik Veres Tibor (230 milliárd), akit Bige László (201 milliárd), Széles Gábor (181 milliárd), Szíjj László (177 milliárd), Jellinek Dániel (170 milliárd) és Kasza Lajos (121 milliárd) követ. Az Index hozzáfűzi: a ranglista első tíz helyezettjének összvagyona 2506 milliárd forintra nőtt – ez majdnem fele az első száz magyar összvagyonának.

Nyitókép: mandineres szerkesztés

Fotók: MTI

 

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Jeff Bezos negyedszer is a világ leggazdagabb embere lett, 177 milliárd dolláros vagyonával, a második Elon Musk (151 milliárd dollár).

A sorban a következő Bernard Arnault és családja 150 milliárd dollárral, negyedik Bill Gates 124 milliárd dollárral, ötödik pedig Mark Zuckerberg 97 milliárd dollárral.

A legtöbb milliárdost az Egyesült Államok adja (724 főt), Kína, Hongkong és Makaó pedig a második legtöbbet (698).

A leggazdagabb nő nem amerikai, hanem francia: Francoise Bettencourt Meyers és családja vagyona 73,6 milliárd dollár, a globális listán a 12. helyen szerepelnek.

Magyarországról Mészáros Lőrinc a 2035. helyre, Csányi Sándor pedig a 2378. helyre került, 1,5, illetve 1,2 milliárd dolláros vagyonnal, miután az amerikai szerkesztőség ismét elfogadta a magyar Forbes becsléseit.,,
https://www.napi.hu/nemzetkozi..

Érdekelne, hová tűnt Várszegi Gábor, aki 10 éve még a leggazdagabb volt. Amennyire tudom, külföldre vitte a vagyonát. Egy darabig Kaliforniában élt, de elég kevés szó esik róla. Aggódom érte.

"És hol vannak a Warburgok, a Rotschildek? "

Meg a szaudiak...
Hiába, az ilyen listában az a jó, hogy van, aki azért fizet, hogy rajta legyen, van aki meg azért, hogy nem.

Mit jelent a félanalfabétaság? Azt amit a félig terhes?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés