Karácsony Gergely szeretettel várja Ferenc pápát

2021. június 8. 11:43
Budapest tisztelettel és szeretettel várja Ferenc pápát – írta Karácsony Gergely kedden Facebook-oldalán.

„Nagybetűs politikának nevezem azt, amely szolgálat, amely új utakat nyit meg az emberek önszerveződési és önkifejezési lehetőségei terén” – idézte Ferenc pápát Karácsony Gergely Facebook posztjában.

„Ez a fajta politika nemcsak az emberekért, hanem az emberekkel együtt is tevékenykedik, közösségeikben és értékeikben gyökerezik” – áll még Karácsony Gergely posztjában. 

Ferenc pápa spontán döntött arról, hogy Budapestre látogat

Korábban beszuámoltunk arról, hogy a baloldali híradásokkal szemben valószínűleg platykákon alapul az a feltételezés, hogy Ferenc pápa politikai okokból nem találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal. Szakértőink hozzátették: Ferenc pápa maga március eleji iraki útjáról hazafelé említett egy esetleges budapesti utat, amikor arról kérdezték, elmegy-e Pozsonyba.

Válaszul annyit mondott: mivel amúgy is el kellene mennie a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, ezért lehet, hogy Pozsonyba is ellátogat.

Az Eucharisztikus Világkongresszusra eredetilegt nem tervezte a pápa, hogy ellátogat, és nem is szokás ez, hisz az 1938-asra is csak pápai legátusként érkezett a későbbi pápa, Eugenio Pacelli.

A Mandinernek nyilatkozó szakértő hangsúlyozta, hogyez egy nem tervezett, hanem „besuvasztott” látogatás a szlovákiai program előtt, ráadásul maga a látogatás ténye is azt követően dőlt el, hogy Azbej Tristan, az Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára iraki vizitjén találkozott Ferenc pápával.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sok itt a találgatás, és a politikai érdekből fakadó igény. Majd meglátjuk, hogy mi lehetséges és mi nem...S aztán majd azt is fogják kommentálni, ki-ki szájíze szerint. Nem lehet mindig mindenki kedvére tenni, még a legnagyobb szeretettel sem.

Van egy protokollja az ilyen látogatásoknak, amikor közzéteszik a programot.
Amennyiben a megfelelő időpontig a pápa nem nyilatkozik, mit tervez, abban az esetben Orbánnak nem kellene őt már fogadni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés