Íme, a magyar szurkolók reakciója az írek térdelésére (videó)

2021. június 8. 21:12
„Szép volt, fiúk” – skandálta a B-közép az állva maradó magyar focistáknak.

Mint arról korábban írtunk, Írország ellen játssza az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési meccsét a magyar labdarúgó-válogatott. Az MLSZ már reggeli közleményében jelezte, hogy a mieink nem fognak letérdelni a mérkőzés előtt.

Az alapvetően az ex-NFL-es Colin Kaepernicktől induló tiltakozási forma tavaly, a George Floyd meggyilkolása után felerősödő Black Lives Matter mozgalommal együtt tört be a labdarúgásba is, az angol bajnokság nemrég véget ért szezonjában például minden meccs a játékosok és a bírók közös térdelésével indult. Lehet tudni azt is, hogy

az angol válogatott tagjai le fognak majd térdelni a meccsek előtt,

bár az otthon játszott felkészülési mérkőzések előtt a brit stadionokban akadtak nézők, akiknek ez nem tetszett.

A magyar csapat játékosai viszont nem fognak térdelni: az MLSZ közleménye szerint a magyar válogatott nem csak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet – legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról.

Így is történt. A Trollfoci videóján jól látszik a magyar B-közép reakciója: a szurkolók keresetlen megjegyzésekkel illették a térdelő szigetországiakat, a magyar focisták felé egy „Szép volt, fiúk” hangzott el.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

jobb allva meghalni mint terden allva elni!

Igen. Ebben a kérdésben mindenki hülye, aki letérdel. Ez ilyen egyszerű, de remélem, te letérdelsz otthon a tévé előtt.

Te még Gyurcsánynál is szemforgatóbb vagy, De figyelj kispajtás: az lenne a világ menete, hogy a fehérek rasszizmusát most felváltja a feketék rasszizmusa? A világot fehérek vitték előre nem a feketék, és ez nem érdem, de mindenképpen tény.

A vétkeim rám tartoznak, senki másra, mások vétkeihez, a nyugati világ gyarmatosító, rabszolgatartó vétkeihez pedig nekem semmi közöm, ahogyan ennek az országnak sincs semmi köze. Ez egy hülye hézagpótló szokás, mert a kényszeres társadalom megújítók már kifogytak az ötletekből, viszont ebből élnek, és valamit produkálni kell.

A fociban pedig van kedvenc csapat, mert ez a sport velejárója. Meccs előtt kezet fogunk, de le akarjuk egymást győzni.

Ha az USA-t a lehetőségek hazájaként istenített országot nézem, akkor ott egy néger esetében csak rajta múlik, hogy George Floyd, vagy Barack Obama válik belőle. Ha ez mégsem igaz, az a magadfajták miatt van, akik nem arra biztatják őket, hogy éljenek normálisan, hanem arra, hogy lázadjanak, rendezzenek felfordulást, mert nekik mindig igazuk van, és mindenre van mentségük.

Nemrég olvastam, hogy ennek a mozgalomnak az "anyja" piszok sok pénzt keresett és vett több ingatlant is a támogatók pénzéből, miközben a kisebb szervezetek csak dicsérő szavakat kaptak a pénz helyett.
Szóval az a BLM izé sem más, mint egy üzleti vállalkozás és a sok birka simán bedől nekik.

Bocs, de Jézusnak mi köze van ehhez a BLM izéhez???

Nekünk nem voltak se gyarmataink, se rabszolgáink, tehát nincs miért térdelnünk. Egyébként pedig a nemzetközi futballszövetség is tiltja a mérkőzéseken a politikai megnyilvánulásokat, és ez így helyes. A szurkolók is ennek adtak hangot. Én a mezen lévő címkét sem tettem volna oda.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés