Dobrev Klára a politikai vonósnégyes ötödik tagja

2021. május 9. 12:48

Megyeri Dávid
Magyar Nemzet
Azért nincs programja, mert az övé majd az lesz, amiről a baloldali pártok megállapodnak.

„Mégiscsak van ebben a Dobrev Klárában egy morzsányi őszinteség: bevallotta, hogy nincs programja. Az ilyesmit titkolni szokták az internacionalista blokkban, ám Gyurcsányné, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje, azaz egész pontosan kormányfőjelölt-jelöltje szakított a megcsontosodott, ásatag tradíciókkal, és kerek perec kijelentette: nincs és nem is lesz neki ilyen dokumentuma a baloldali úgynevezett előválasztásra.

Álságos, farizeus érveléssel arról beszélt, hogy azért nincs programja, mert az övé majd az lesz, amiről a baloldali pártok megállapodnak. Magyarán: mások programjait akarja összegyúrni. Minő nagylelkű, megindítóan önzetlen hozzáállás ez – morzsolnak el néhány könny­cseppet a szemük sarkában a naivabb, egyben elvakultabb szimpatizánsok. Hiába, nagy lélek ez a Klára! – sóhajtják meghatottan a kádárista nosztalgiázó matrónák.

Csakhogy a majdani közös, de még inkább ködös programmal van néhány ordas nagy probléma. Például az, hogy ezzel nem mond kevesebbet a vadbalos nagyasszony, mint hogy le fogja nyúlni, el akarja lopni, plagizálni konkurenseinek, riválisainak a programjait. Kérdés, mit szólnak mindehhez a vetélytársak és pártjaik – ha egyáltalán lehet még beszélni külön-külön pártokról ebben a bazi nagy baloldali népellenes-frontos összecsimpaszkodásban.

Felvetődik azonban a kérdés: ha nincs semmilyen programja a posztkommunista pártdámának, mondja már meg, vajon miért tóduljanak rá szavazni ama nevezetes baloldali előválasztáson a lelkes balos honpolgárok? Mi az az érték, felülmúlhatatlan teljesítmény, ami miatt rá szavaznak az amúgy a lakosság elenyészően kis számú, várhatóan talán ha öt százalékát megmozgató előválasztásnak hívott, kibővített közvélemény-kutatáson? Hisz nincs programja, amire rá tudna mutatni, hogy ezt és ezt valósítaná meg kormányfőjelöltként.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen programjuk lenne a rivalisainak?
Ugyanaz, mint neki: O1G, felcsuti-per, foldonfutova teves, IFA-plato, visszavesszuk, a mieinknek adjuk stb.
A bosszuert lihegnek, barmire kepesek. Ez tartja ossze oket. Es a hazugsagaik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés