Papírforma

2021. május 8. 17:46

Hargitai Miklós
Népszava
Ha az Orbán-kabinetnek valóban a vakcinázás tempójának felpörgetése lenne a célja, néhány egyszerű lépéssel látványos eredményeket érhetne el.

„Ennél, vagyis a papírformánál egy fokkal talán érdekesebb, miért nem kezd valamit a kormány azzal az ellenzékinek mondott párttal, amelyik az elmúlt hetekben kizárólag járvány- és védekezés-szkeptikus üzenetekkel vétette észre magát, és a vezetői, ha nem tudnak kitérni a válaszadás elől, mindig valami olyasmit mondanak, hogy személy szerint sok a fenntartásuk az oltással kapcsolatban, egyelőre nem oltatnak, talán majd később. A Mi Hazánk köreiben valóban lenne tere a meggyőzésnek, ennek ellenére meglepő lenne, ha a kormányzat ismeretterjesztő/megbélyegző üzenetei nem inkább a Fidesztől balra állókat céloznák.

Amúgy, ha az Orbán-kabinetnek valóban a vakcinázás tempójának felpörgetése lenne a célja, néhány egyszerű lépéssel látványos eredményeket érhetne el. Elegendő lenne a Rogán-minisztériumhoz befutó, teljesen értelmetlen regisztráció eltörlése, az uniós engedéllyel rendelkező és a gyakorlatban is bevált oltóanyagok (leginkább a Pfizer és a Moderna) használata a keleti varjúhájak erőltetése helyett, valamint a reális kórházi helyzet bemutatása, lehetőség szerint a köztájékoztatásban a hatalomnál valamivel hitelesebb sajtó bevonásával. Bónusz: ráadásul a 16 milliárdot is meg lehetne spórolni.”  

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 162 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Keleti varjúhájak... az b+...

Idióta.

Ez a pofa rosszindulatú és hazudós.
Egyelőre a regisztráltak sincsenek mind beoltva.
Jelenleg Pfizer és Moderna nincs elég, amit kapunk azonnal felhasználják.
Akkor miről firkál össze-vissza?

Tényleg, ha ilyen egyszerű felpörgetni ("csak a Zorbán nem teszi, hülyéje!"), akkor Hargitai elvtárs miért nem ad tanácsokat a bezzeg-Nyugatnak, hogyan is kell ezt a felpörgetést csinálni?

100 lakosra jutó beadott dózisok száma:
Magyarország 66,2
EU egésze 36,8

ne legyen regisztracio, sot lehessen levelben oltakozni

barom

azt meg magyarazd meg a szolgalelku agyaddal hogy miert kene tobbre ertekelnunk egy brusszeli engedelyt mint egy pekingit vagy moszkvait?
ugyanugy kulfoldi hatosag

Na látod, ezért nem lenne belőled miniszterelnök, - tanácsadó se - mert ilyen hülye tanácsokat adsz.

Azért linkelte ezt be neked, hogy nehogy azt mondd, hogy a jobboldali médiára hivatkozik, tehát nem ér.
Erre te, van sapka, nincs sapka...

Az ellenzék lakajmediajanak fuggetlenobjektiv propagandistáját olvashattuk.

Te, figyu, de miből gondolod, hogy az volna a tutiság, ha az egészet rátestálnád a körzeti orvosokra? Random módon hívogassák végig a praxisukat, vitatkozzanak járványtagadókkal, stb, mert az ellenzék szerint ez gyors csak igazán! Maaargiiit! Nooormáááális? Vagy a körzeti orvosnak se legyen köze hozzá? Bemégy az oltópontra, megkapod a Pfeizert? Mondjuk mert fiatal vagy, és kellően gyors hozzá?

Megpróbált olyan forrást adni, ami még a te hülyeségeden is átmegy. Részeredmény van: egyből elkezdtél terelni.

Akkor ha szabad, visszatérnék az eredeti kérdésre: hülye-e az az újságíró, aki a 97%-ban beadott Pfeizer maradék 3%-ával akarja fölpörgetni az oltást a regisztráció eltörlésével? Igen vagy nem?

Ja, hát oda sok értelmeset nem írtál. Nem mindegy, ki állítja föl a regisztrációs rendszert? Az értelmes, poszthoz kapcsolódó kérdés az, hogy mi volna az alternatíva, ill. miért lenne jobb, ha nem lenne?

Talán ne szakadjunk el teljesen a poszttól. A posztoló állítása az, hogy el kell törölni a regisztrációt. Tehát az ő állítása úgy szól, hogy jobb lenne, ha nem lenne. Ezek után a kérdés az, hogy miért lenne jobb, ha nem lenne? Hogy téged nem ez izgat, az max. terelés.

Hogy szarul alakították ki, azt bizonyos fokig aláírom, nekem is jobban esett volna egy visszajelzés, hogy fogadták a regisztrációt, mint az azóta ehelyett rám zúduló oltáspropi, de azt hajlamos vagyok lassan négy és fél millió honfitársammal együtt elismerni, hogy a feladatát betöltötte. Beoltottak a regisztráció alapján, és a legtöbben a káoszt is elkerülték, amiben épp az oltóponton megfertőződhettek volna.

Hát, igen, úgy tűnik, ebből a szarviharból nem másznak ki. Tényleg több lenne úgy 10 000 halottal, ha ők lennének kormányon. Nem volna itt kínai vakcina, és jó eséllyel regisztráció sem. Ezek sajna objektív teljesítmények.

Ez egész jól megbecsülhető, bár most nem fogom végigmatekozni. A 3. hullám csúcsa ugye áprilisban volt. Az elhunytak döntő többsége a nem oltott népességből került ki. Ha lett volna még másfél millió nem oltott, a nem oltott 6-7 millió mellett, akkor az áprilisi elhunytak száma olyan 20-30%-kal lett volna több, plusz jócskán elnyúlt volna a járvány tetőzése, ami szintén halottakat termelt volna.

Örömmel olvasom, hogy a regisztráció alapján te is viszonylag simán hozzájutottál egy olyan oltáshoz, ami nem zérus eséllyel életmentő volt a számodra. Egy halk "köszike", mielőtt a pár hét alatt a semmiből összegründolt és soha többé nem szükséges, és ezek miatt technikai hibáktól meg szándékos ideológiai döntésektől is terhelt regisztrációs rendszert cseszegeted?

Bocsi. Nem csak próbálom. Alá is támasztom. Valóban szempont, hogy lehet, hogy nem volna ugyan vakcina, de lehet, hogy pl. ennek következtében Magyarországon alakult volna ki az a mutáció, ami náthává szelídíti az egészet, csak az a helyzet, hogy ha ennyire utánamegyünk, akkor igen gyorsan megérkezünk a teljes nihilizmusba, amiben nem lehet semmiről semmit mondani.

Az a helyzet, hogy az a tízezres halálozási többlet, amit kiszámoltam, elég konzervatív becslés, amikor a tényleges áldozatok száma olyan 30 000 felé ballag. Ennyi még bőven kevés lett volna ahhoz, hogy bármiféle vészcsengőket elindítson, és lezárják az országot csak azért, mert az átoltottság csak az európai átlag körül alakul (vagy azalatt, ha ugye regisztráció sincs). Szóval amivel megelőztük az európai átlagot átoltottságban, az bizony objektív nyereség halálozásban.

Ámen. A köz szolgái összeraktak egy rendszert, amely a feladatát európai szinten kiemelkedően teljesítette. De te olyanokat keresel, akik ennél is jobban csinálják. Hát, hajrá, biztosan lehet, csak én nem a DK házatáján keresgélnék a helyedben...

Mondjuk én "rendszer" alatt nem csak egy szoftvert értek, hanem vakcinabeszerzéstől körzeti orvosokon keresztül regisztráción és oltópontokon át vakcinaigazolványokig az egész hóbelevancot. Verjük vele Európát, és óvatos becslésem szerint olyan tízezer ember életét megmentettük, akik meghaltak volna, ha Orbánéknak nem lett volna ambíciójuk, hogy előzzék Ojrópát. Ezt onnan lehet tudni, hogy olyan harmincezren ténylegesen meghaltak/halnak sajnos.

Lehet, hogy jómagam is benne vagyok a tízezerben, fene tudja, hogy állnék/feküdnék a belém döfött kínai vakcina nélkül. Én az ilyesmit hajlamos vagyok méltányolható kormányazti teljesítménynek tekinteni. Tudom: te nem. A te dolgod. De hangoztasd azért sokfelé, kellően kontraproduktív, hogy sokakat elgondolkodtasson.

Én kezdtem a poszttól elszakadó szabad asszociációkat? A psztoló leírta, hogy el akarja törölni a regisztrációt, és a 3 %-nyi meglévő Pfeizerrel bedurrantani az oltási kedvet. Hurrá. Megegyeztünk, hogy barom. Ezek után asszociálunk itten. Én pl. jelezem, hogy a posztolóval ellentétben rendben lévőnek tartom a járványkezelést, és veled ellentétben olyan 10 000 plusz halottra számítok a meglévő 30 000 mellett balos kormány esetén. Te úgy gondolod, nem volna ennyi. Ámen. Az én indoklásom a keleti vakcinák, és hogy semmiféle vészcsengőt nem indított volna be egy balos kormánynál, ha az oltakozás pusztán az EU-átlag szintjén alakul. A te indoklásod, hogy bízol a balosokban. Akkor ezt megbeszéltük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés