Orbánék „lopnak”, de nem hazaárulók

2021. május 5. 9:47

Bauer Tamás
Facebook
A gazemberségnek nem szinonimája a hazaárulás. Rákosi sem volt hazaáruló.

„Orbánt és társait sok mindennel vádolhatjuk. Nem kétséges, hogy »lopnak«, politikai hatalmukat maguk és klienseik meggazdagodására használják fel, ami minden bizonnyal kimerít büntetőjogi tényállásokat. Az, amit a koronavírus-járvány során tettek, és főleg, amit nem tettek, valószínűleg leírható a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés büntetőjogi kategóriájával. Az, ahogy jövedelempolitikájukkal – Európában egyedülálló módon – nem mérséklik, hanem fokozzák a társadalmi különbségeket, súlyosan elítélendő. Súlyos károkat okoznak az országnak azzal, ahogy lényegében hátat fordítanak a demokratikus Nyugatnak, és keleti önkényuralmak szövetségesévé teszik a magyar államot. Hihetetlen felelőtlenség, ahogy a paksi, belgrád–budapesti  és a Fudan-projekttel unokáink és az ő unokáik majdani jövedelmét terhelik meg adóssággal, soha meg nem térülő beruházásokra felveendő hitelekkel. Hatalomgyakorlásuk romlottsága az egész társadalom erkölcsi tartását mérgezi évtizedekre. Amikor Gyurcsány Ferenc sok évvel ezelőtt azzal a mondattal kezdte egyik beszédét, hogy Magyarországnak gazember kormánya van, igen találóan fogalmazott.

A gazemberségnek azonban nem szinonimája a hazaárulás. A hazaárulás azt jelenti, hogy valaki tudatosan idegen hatalom érdekében, saját országának ártva okoz kárt. Ezzel pedig Orbánék akkor sem vádolhatók, ha külpolitikájuk és gazdaságpolitikájuk orosz és kínai kapcsolatokra és üzletekre is épül. Horthy és miniszterelnökei alighanem azt gondolták, hogy amit ők magyar nemzeti érdeknek tekintettek – mindenekelőtt a területi revízió –, a német szövetségben és a szovjetellenes háború révén biztosítható. Szörnyű volt, amit tettek, de nem volt hazaárulás. Rákosiék a Szovjetunió csatlósaként gyakorolták hatalmukat az országban, de meggyőződésük volt, hogy amit ők magyar nemzeti érdeknek tekintettek – a „szocializmus felépítése” és az ország ily módon történő gazdasági felemelése –, a Szovjetunióval kötött gazdasági, politikai és katonai szövetségben érhető el. Szörnyű világot építettek ki Magyarországon, de amit tettek, nem volt hazaárulás. Ahogy persze a Horthy-rendszerrel szembeszegülő kommunisták sem, és a Rákosi-rendszerrel szembeszegülő »reakciósok« sem voltak hazaárulók.Ugyanígy, bármennyire káros, erkölcstelen és sok tekintetben embertelen is az a hatalomgyakorlás, amit Orbánék megvalósítanak, s amelyet nem véletlenül állítok párhuzamba az előbbi történelmi példákkal, ők sem hazaárulók.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nem kétséges, hogy »lopnak«," - rendben, de ahol lopás van, ott, eltűnt érték, pénz, károsult, konkrét magán- vagy jogi személy is kell legyen.
Azt halljuk minden percben, hogy Orbánék lopnak. (Már a többes szám idiótán demagóg, hisz nincs megnevezve: pontosan a lopó személy, szervezet neve...)
Egy konkrét esetet, amikor lopás köthető Orbánhoz, vagy a kormány, a kormányszervek munkájához.
NINCS ÉS SOHA NEM IS VOLT.
Ennyit Bauerről.
Gyalázkodó Bauerről.

Válaszok:
Google | 2021. május 5. 10:30

A zsidesz apukaja volt az SZDSZ, vagy inkabb annak kepzelte magat, de aztan az MSZP elettarsa _lett, van, lesz_ ez a nevet valtogato, de a termeszetet nem, valamikori SZDSZ.
Es most mar harman elnek parban, csatlakozott hozzajuk a Jobbik is. Ma mar nem ciki nekik ilyen LMBTQXYZ modozatban elni. Sot, buszkeseg. Es pavatoll.

Pedig egyszeru a dolog.
Orbanek ellopjak a lehetoseget a Gyurcsany csaladtol, Fekete-Gyortol, Jakabtol, Aprotol, Szeltol, Karacsonytol, Szabotol, Csehtol es Donathtol, hogy ok legyenek itt, ezen a tajon elet es halal termeszetes urai.
Nekik jar a hatalom es jol is all a hatalom, mar a nagyszuleik is oltek-vagtak, semmiztek ki es tettek foldonfutova nekik nem tetszo embereket.
Bolsevik ver nem valik vizze.

Az az erzekeny lelek a MOTIM-nal, Altusnal, balatonoszodi nyaralonal nem jelzett be?
Puchnal, Kapolyinal, Matenal csak a nema csond volt?

eszerint a logika szerint senki se hazaarulo, aki nem tudatosan okozza a kart?


Egyebkent meg Marx megirta mar a Kialtvanyban: "A munkasoknak nincs hazajuk", szoval per definitionem nem tekintitek hazatoknak az orszagot ha epp nem ti (pardon A Munkasosztaly) vagytok hatalmon

Egy 'történet' Rákosiról. Ülésezik a Párt központi bizottsága. Megcsörren a vörös, moszkvai telefon, Rákosi felveszi. -Da, tovaris Sztalin. -Da, tovaris Sztalin, és így tovább. De az utolsó mondatnál meghűl a résztvevők ereiben a vér. -Nyet, tovaris Sztalin. Valaki remegő hangon megkérdezi. hogy mit mondott utoljára Sztalin elvtárs. -Csak annyit kérdezett, hogy nálunk is esik-e az eső.

Hát ennél nagyobb történelmietlenséget keveset találni! A kollaborálás szinonímáját éppen a norvég vezetőről Vidkun Quislingről nevezték el. Forrás: Encyclopaedia Britannica, 1976, VIII. Kötet, 360-ik oldal. A háború után ezért ki is végezték.
Heller Ágnes és Fehér Ferenc: Kelet-Európa „dicsőséges forradalmai” című kötetükben, a 37-ik oldalon egy magyarországi vezetővel kapcsolatban írják: „...Kádárnak, ennek a szégyenteljes Quislingnek sikerült valamiféle karizmát teremtenie önmaga körül.” Tehát a norvég kollaborátor nevét nemcsak az angol nyelvben használják a nemzetkiárusítás, az árulás jelölésére.

Ha tehát Kádár áruló volt, akkor Rákosi is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés