Tarlós István: Nyugodtan kellene egyeztetni a fenyegetőzés helyett

2021. április 19. 8:05
A volt főpolgármester reális veszélynek tartja, hogy a Lánchíd felújítása a tervezett 2023-ra sem fog befejeződni.

Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere interjút adott a Magyar Hírlapnak. Többek között szó esett a Lánchíd felújításáról és a budapesti Diákvárosról is.

Lánchíd és Fudan

Tarlós arra a kérdésre, hogy miből gondolja, hogy a Lánchíd felújítása késni fog, azt felelte, hogy egyfelől a szakma körében is felmerültek bizonytalanságok, másfelől pedig a különböző tudósítások sem világítják meg kellőképpen a helyzetet. Véleménye szerint az online fogalmazástechnikával túlságosan is félrevezető írásokat közöltek. Mint mondta: Nem világos, mik lehettek a főváros részéről a konkrét felújítási munkák azon előző szakaszai, amik a legutóbbi másfél évet igénybe vették”.

Az interjú során szóba került a Diákvárosban épülő kínai egyetemi campus. A volt városvezető ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a helyszínrajzokon látszik, hogy az egyetem és a Diákváros elférnek egymás mellett. Ebből kifolyólag a jelenlegi fővárosi vezetés kommunikációjának politikai alapot tulajdonít. Tarlós kiemelte:

Furcsa különben, hogy az elit egyetem ügyében pont kommunista gyökerű emberek kommunistáznak a leghangosabban, valószínűleg fölöslegesen”.

A fenyegetőzés csak performansz

Azzal kapcsolatban, hogy Karácsony miért fenyegetőzik a Fudan Egyetem megépítésének esetén az atlétikai világbajnokság megtorpedózásával azt mondta, hogy szerinte így az ellenzéki média „ódákat költhet” egy szerinte eredményes fővárosi erődemonstrációról. Azt azonban hozzátette, hogy amennyiben a stadion megépül és a főváros lemondja a világbajnokságot, az „nyilvánvalóan hebehurgya döntés lenne”.

Kép forrása: MTI/Soós Lajos

 

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés