A lakosság csaknem 25 százaléka kapott már oltást, az uniós átlag 12,7 százalék

2021. április 6. 9:01
Az új fertőzöttek száma 1890, elhunyt 170 beteg.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 432 313 fő, közülük 922 886 fő már a második oltását is megkapta – írja a koronavirus.gov.hu. Hozzátették: 1890 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 691 743 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 170 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 098 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 418 568 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 251 077 főre emelkedett. 12 007 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1440-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltás a húsvéti ünnepek alatt is folyamatos volt. Magyarország Európában kiemelkedően teljesít, hazánk a második az uniós oltási ranglistán.

A magyar lakosság 24,2%-a már kapott oltást, szemben az uniós 12,7%-os átlaggal.

A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek 85%-a már megkapta az oltást. Szombattól Budapesten a háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok mellett már a szakrendelőket is bevonták az oltásba, a kijelölt 18 szakrendelőben ma is oltják a fővárosi háziorvosok által szervezett regisztráltakat.

A beoltottak száma rövidesen eléri a 2,5 milliót,

ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében megkezdődik a lépcsőzetes újraindítás, írják.

Fotó: MTI

Összesen 213 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy tudom, már voltál beteg Covidban. Ha így van, védett vagy oltás nélkül is.

A vizsgálati eredmények ezt mutatják.

Forrás (hazsnáld a google fordítót):

https://www.novinky.cz/koronav..

Az anyósokat hátrébb sorolják, mert a nemzeti konzultáción így
döntött a többség. Nem tudtad?

"A kollégám 1 hónapon belül kétszer kapta el még az első hullámban.
PRC teszttel igazolva."

A PCR teszt kikotorja és megtalálja a vírust, vagy annak darabjait a nyálkahártyán, de ha a vírus nem tud túljutni ezen a nyálkahártyán és destruktív hatást kiváltani, akkor betegséget sem tud okozni. Ilyenkor a szervezetnek nincs is szüksége az immun válaszra. Nem termel ellenanyagokat, stb. Mert ugye minek, ha nem okozott kórt. Ha a szervezet immun rendszere úgy működne, hogy minden ellen harcolna, ami a szervezetbe kerül, vagy amivel szervezet találkozik, akkor még vizet sem ihatnánk.

Elvtárs, te le vagy maradva egy brossúrával! Ha ezt nyomod, a zemberek nem felejtik el az idióta dumátokat, és miattad veszti el a déká a választást! Most az a menő, hogy az ellenzék mindig is az oltásra buzdított!

Amennyiben elhitte Gyurcsánynak, hogy nem szabad kínai és orosz vakcinával beoltatnia magát, akkor igen. Ha nem, akkor nem.

Sőt, mindenki meghal, aki a kínai vakcinát kapta. 100 év és mind a föld alatt lesz!

Telefonálj rá a háziorvosra. A feleségem a múlt héten kapott telefonon értesítést, 4 évvel fiatalabb nálam (53). Furdalt a kíváncsiság én miért nem. Visszahívtam a számot, kiderült, hogy a rendszer szerint csak Astra Zenecát vagyok hajlandó elfogadni. Miután tisztáztuk a félreértést, a háziorvos beosztott ugyanarra az időpontra, ahová a feleségemet. Holnap kapjuk a Szputnyikot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés