Az NMHH eljárást indított az RTL Klub ellen a „család az család” kampány miatt

2021. március 4. 21:04
Eljárást indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az RTL Magyarország ellen, a szivárványcsaládokról szóló társadalmi célú hirdetés miatt – adta hírül az RTL Klub.

Eljárást indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az RTL Magyarország ellen, a szivárványcsaládokról szóló társadalmi célú hirdetés miatt. A hatóság a gyerekek védelmére hivatkozik.

A kampányvideót készítő Háttér Társaság szerint a hatóság el akarja hallgattatni az LMBTQ szervezeteket. Az RTL Magyarország álláspontja szerint a hirdetés nem csak 16 éven felülieknek mutatható be, ezért a sugárzás jogszerű volt – áll rövid közlemény az RTL Klub honlapján.

„Szerintünk ez a kampányvideó a társadalmi párbeszéd egy fontos része volt. Nem tartalmaz olyan elemeket, amelyek kiskorúak számára bármilyen hátránnyal vagy kárral járnának. Az a célja a Médiahatóságnak, hogy elhallgattassa az LMBTQ szervezeteket, hogy ne lehessen erről a kérdésről érdemi társadalmi vitát folytatni” – nyilatkozta a döntés kapcsán Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője a televízió híradójában. 

 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés