Terrortámadás: nyolc embert késeltek meg Svédországban

2021. március 3. 20:09
A svéd rendőrség terrortámadás gyanújaként kezeli az incidenst.

Legkevesebb nyolc embert megsebesített egy férfi, aki többeket megkéselt a dél-svédországi Vetlanda nevű kis település központjában. A rendőrség szerdán közölte, hogy lehetséges terrortámadásként vizsgálja a bűncselekményt.

A rendőrség korábban közölte, hogy meglőtte és letartóztatta a fiatal férfit. A rendőrség korábbi tájékoztatásában még gyilkossági kísérletként vizsgálta az incidenst, de később már terrorgyanút írtak. A hatóságok nem közölték, hogy az elkövető milyen fegyvert használt, s nem szólt arról sem, hogy milyen fokú sérüléseket szenvedtek el az áldozatok. A rendőrség várhatóan egy későbbi sajtótájékoztatón szolgál további részletekkel.

Stefan Löfven miniszterelnök elítélte a támadást, és egy kommentben elmondta: „Ezekre a rettentő cselekedetekre a társadalom kollektív erejével reagálunk. Eszünkbe jut, milyen törékeny a biztonságos létezésünk. Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy küldje el gondolatait az erőszak által érintetteknek, valamint az egészségügyben, a rendőrségen és az önkormányzatban dolgozó férfiaknak és nőknek, akik a sérülteket gondozzák és helyreállítják a biztonságot.”

 

 

 

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Svédországban valami változást érezni- az Expressen ezt írta:
VETLANDA - WE KNOW THAT NOW
The perpetrator

• The perpetrator was shot by police in connection with the arrest. He is being treated in hospital for his injuries.

• He was armed when he was arrested. The police do not want to comment on what kind of shelter it is about. The man has not yet been questioned.

• The person is a 22-year-old man who is registered in Vetlanda, according to Expressen's information. The police confirm that it is a man in his 20s who is a resident of a town in the Småland highlands.

• The man is a citizen of Afghanistan and was registered in Sweden in 2018, according to Expressen's information. The police do not comment on the man's nationality.

• The man has been known to the police since before, for minor crimes. According to Expressen's information, these are minor drug offenses.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés