Oltásösztönző kampányt indított a Magyar Orvosi Kamara

2021. február 26. 16:42
A MOK kampányfilmjében ismert emberek – köztük színészek, írók, festők, olimpikonok, zenészek – biztatnak mindenkit az oltásra.

A testület az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kiemelte: az elmúlt egy évben mindenki megtapasztalta, hogy a koronavírus-járvány miként forgatta fel az addig megszokott életet.

Egy év után eljutottunk odáig, hogy a kezünkben van a megoldás: a vakcina” 

– szögezték le. A kamara kampányának célja, hogy a lakosság számára egyértelművé tegye: csak akkor térhet vissza a normális, megszokott élet, ha minél hamarabb a lehető legtöbb ember beoltatja magát.

A kampány fő üzenete, hogy „nemcsak mi, hanem Magyarország kerül veszélybe, ha nem küzdjük le a vakcinával szembeni félelmeinket” – tették hozzá. A MOK kampányfilmjében

ismert emberek – köztük színészek, írók, festők, olimpikonok, zenészek – biztatnak mindenkit az oltásra,

miközben nyilatkoznak arról, hogy ők maguk miért oltatnák be magukat. Mint írták, eddig csaknem negyven híresség állt be a MOK kezdeményezése mögé, köztük: Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, sportvezető; Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színésznő; Bródy János Kossuth-díjas énekes; Bodrogi Gyula, a nemzet színésze; Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol énekese; Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költő, író és „A Nemakarokbeleszólni” csapata.

A kampányfilmből az is kiderül, hogy nem az oltás az igazi kockázat, hanem az, ha a jelenlegi helyzet túl sokáig fennmarad” 

– fogalmazott közleményében a MOK.

(MTI)

(Címlapkép: A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája. Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A dolog természeténél fogva az oltásnak nem lehetnek rosszabb mellékhatásai mint magának a betegségnek, szóval emiatt nem aggódnék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés