Háborús helyzet a szlovákiai kórházakban, nem mindenki kaphat esélyt a túlélésre

2021. február 23. 9:25
Egy összeomlás szélén egyensúlyozó egészségüggyel várják a harmadik hullám eddigieknél is erősebb rohamát, írja a Körkép.

Miközben a politikusok egymást hibáztatják a kialakult járványhelyzetért, a szlovákiai kórházakban is már olyan döntéseket kell hozni, mint a tavaszi hullám idején Bergamóban, vagy egy ideje a cseheknél, hogy kit mentsenek meg, írja a Körkép. Az ágyak és lélegeztetőgépek elfogytak. Csehországban az azonos helyzetben lévő páciensek esetében az érkezési sorrend dönt, de ha az egyikük például súlyos tüdőgyulladással küzd, vagy erős dohányos lévén minimális esélye van a felépülésre, az orvos a másik beteget teszi lélegeztetőgépre. Szlovákiában hasonló a helyzet.

(Fotónk illusztráció, a szlovákiai dunaszerdahelyi (Dunájska Streda) kórház. MTI Fotó: Krizsán Csaba)

 

 

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Malina Hedvig ügy és a kettős állampolgársággal való aljas, szemét, ócska szlovák állami magatartás felejthetetlen. Ennek ellenére NAGYON együtt érzek velük, nemcsak az örök időktől fogva ott élő magyarokkal, hanem a jóakaratú szlovák emberekkel is, VAN olyan is.

Ennyit arról, mennyire mentőöv a Covid árban a "tesztelni, tesztelni". Sajnos, hülye is van sok, mindenhol. Az a baj, h. még agresszívek is. A szlováktömeges tesztelés mögött, itt olvastam, az állt, h. az anyagot kormánytag felesége cége gyártotta. Nincs mérték a mohóságban.

Rend sem nagyon, ott azért fura bűnügyek is vannak, bár úgy néz ki, ebben épp mostanában lépnek.

De hát... na, szóval... itt azt tanítják nekünk évek óta, hogy bezzeg-Szlovákia!

(Közben egyébként évek óta jelentősen gyorsabb Magyarország gazdasági növekedése, és mára ledolgoztuk a mai moslékellenzék főereje 2002-2010-es kormányzása által összehozott jelentős lemaradásunkat.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés