Visszatért Németországba egy volt náci táborőr, akit kiutasítottak az Egyesült Államokból

2021. február 20. 19:36
Friedrich Karl Berger korábban a neuengammei náci koncentrációs táborhálózat őreként szolgált.

Visszatért Németországba egy náci koncentrációs tábor egykori őre, aki több mint hatvan évig élt az Egyesült Államokban, ahonnan tavaly kiutasították – közölte a német szövetségi rendőrség egyik szóvivője szombaton. A 95 éves Friedrich Karl Bergert nem tartóztatták le, de a rendőrség kihallgatta, miután megérkezett a frankfurti repülőtérre.

Egy memphisi bíróság tavaly februárban úgy döntött, hogy Bergert ki kell toloncolni, mert az észak-németországi Celle városában vizsgálatot indítottak ellene háborús bűnök elkövetésének gyanújával. A törvényszék azt próbálta kideríteni, hogy Berger részt vett-e foglyok meggyilkolásában a neuengammei táborhálózat őreként 1945-ben. A férfi azt állította, hogy néhány hétig őrzött ugyan rabokat a holland határhoz közeli Meppen térségében, de sem gyilkosságoknak, sem visszaéléseknek nem volt tanúja. Az ellene zajló eljárást végül terhelő bizonyíték híján decemberben megszüntették.

A neuengammei táborhálózatot 1938-ban hozták létre. Összesen 106 ezer személyt deportáltak a központi és a szatellit táborokba, közülük 55 ezren meghaltak. Többségüket halálra dolgoztatták.

Berger 1959 óta élt az egyesült államokbeli Tennessee-ben. A férfi azt követően került a nyomozók célkeresztjébe, hogy neve felbukkant a náci korszakból származó dokumentumokon, amelyeket egy a Balti-tengerben elsüllyedt hajón találtak meg 1950-ben.

Az elmúlt években több egykori náci ellen indítottak eljárást. A hónap elején az ügyészség egy százéves német férfi ellen emelt vádat, aki 3518 gyilkosságban működhetett közre, amikor táborőrként tevékenykedett a sachsenhauseni koncentrációs táborban.

Címlapkép: Jose Romero / US Department of Justice / AFP

(MTI)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kommunista táborok őrei mikor kerülnek sorra?

Én a te elvtársaidat kérdezem, akik a törvényeket Magyarországon gazembervédő módon írják.

Miért van süllyesztőben? Mert ők az exportálható gazemberséget képviselték a nem is exportálhatóval szemben?

A 444 sokkoló képet tett fel a szerencsétlen zsidó áldozatok sírjairól. Akik a fejfák tanúsága szerint mind keresztények voltak.
D
https://444.hu/2021/02/20/haza..

Ahogy Gyurcsány is mondta, el lehetett menni:

"A Hitler-rendszer első hónapjai során a cionista mozgalom vezetői egy ellentmondásos paktumot kötöttek a Harmadik Birodalommal. Ennek különböző részletei szerint mintegy 60,000 zsidó és 100 millió amerikai dollár került átszállításra Zsidó Palesztínába. (Az összeg 2009-es megfelelője közel 1.7 milliárd dollár.)
Ellenértékként a cionisták megállították azt a világot átfogó náciellenes bojkottot, amely azzal fenyegetett, hogy megbuktatja Hitlert hatalmának első évében. Végtére is a "Transfer Agreement” életeket védett, vagyonokat mentett és megalapozta a későbbi zsidó állam infrastruktúráját.”

Írja a szerző, Edwin Black, a The Transfer Agreement című könyve 2009-es kiadásának előszavában.

" A néger lesz az új zsidó. A fehér pedig az új náci. " - helyenként már fordítva, l. Dél Afrika.

Miért nem nézel utána, mielőtt beszélsz? Ez nem hülyék versenye itt.
A nemzeti szocialista Németországban a zsidó kivándorlást, disszidálást segítő kézikönyvet a Philo-Atlaszt, (Handbuch für die Jüdische Auswanderung) 280 oldalas terjedelemben 1938-ban adta ki a Philo Jüdischer Buchverlag Berlinben.

Szólj, ha találsz hasonló disszidálást segítő kézikönyvet a kommunista országok könyvkiadásában.

Jelenleg azok írják. De előttük is írták, rosszul. Sőt nem csak rosszul írták, hanem tanulmányutakra mentek csőstül oda, ahol jól van írva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés