„Ha a miniszteretek Ukrajnába jön, magyar vér fog folyni” – megfenyegették a kárpátaljai magyar intézményeket és a kijevi nagykövetséget

2021. január 26. 19:56

Mindezt egy nappal Szijjártó Péter ukrajnai látogatása előtt.

2021. január 26. 19:56
null

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai hivatalos kijevi látogatásának előestéjén, kedden vérontással fenyegető, „Ukrajnai hazafiak” aláírással ellátott levelet kapott Magyarország kijevi nagykövetsége, az ungvári főkonzulátus, a beregszászi konzulátus, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ.

Mi, ukrajnai hazafiak közöljük veletek, hogy amennyiben külügyminiszteretek, Szijjártó Péter Ukrajnába utazik, cselekedni fogunk. Elfáradtunk azt szemlélni, ahogyan Magyarország megpróbálja elvenni a területünket. Cselekedni fogunk. Szélsőségesen keményen. Ha a miniszteretek Ukrajnába jön, nagy vérontásra készüljetek, magyar vér fog folyni” – áll az ukrán nyelvű levélben. A fenyegető levélről szóló értesülést a kijevi nagykövetség az MTI-nek megerősítette, és közölte, hogy az ügyben feljelentést tett.

(MTI)

(Kezdőképünket egy 2017-es kijevi nacionalista tüntetésen készítette Valentyn Ogirenko, a Reuters riportere.)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2021. január 27. 15:17
Menjen csak a kakadú, hátha őt is kukába rakják, mint a saját politikusaikat ! Megveszem neki a repjegyet!
Ferer
2021. január 27. 09:45
Szijjarrtó javaslom inkább menj USA ba Pfizer vakcinaert az most iciket picikét fontosabb
fogas paduc
2021. január 27. 09:31
Úgy látszik sem eu tagok, sem NATO tagok nem akarnak lenni.
Fila2020
2021. január 27. 07:45
Szerintem ezt a levelet a CIA diktálta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik