Capitoliumi ostromlónak hitték – tönkrement az élete

2021. január 15. 14:28

A nyugdíjas tűzoltó halálos fenyegetéseket kapott, miután tévesen azt hitték róla, részt vett a Capitolium elleni ostromban.

2021. január 15. 14:28
null

„Megdöbbentő arra ráeszmélni, milyen szörnyű a közösségi média, amikor ilyesmi történik” – kezdi beszámolóját a chicagói nyugdíjas tűzoltó, David Quintavalle, akinek történetéről a Daily Wire számolt be. A nyugdíjas férfit a Twitteren összekeverték egy másik személlyel, aki január hatodikán a Capitoliumot ostromlók között volt, és poroltóval támadt rá az egyik rendőrre.

 

 

Mint a portál is írja, Quintavalle családjával töltötte az ominózus napot, és csak egy barátja figyelmeztetése után jött rá, mi is történik. A Twitteren tévesen azt hitték, hogy részt vett a Capitolium ostromában. Ennek eredményeképp a közösségi oldalakat ellepték a Quintavalle magánéletével kapcsolatos információk, majd a férfit telefonon zaklatták. A portál szerint a helyzet odáig fajult, hogy a chicagói rendőrségnek egy járőrkocsival kell éjjel-nappal figyeltetnie a férfi házát.

Quintavalle ügyvédje átadta a bizonyítékokat a hatóságoknak, amelyek alapján kizárható, hogy a nyugdíjas tűzoltó a Capitoliumnál tartózkodott volna. Az FBI azóta közölte, hogy őrizetbe vette a személyt, aki poroltót dobott egy rendőr felé. A gyanúsított az 55 éves Robert Sanford, aki egyébként szintén nyugalmazott tűzoltó. A hatóságok szövetségi szintű bűncselekmények elkövetésével vádolják, egyebek közt hatósági személy elleni erőszakkal.

Címlapképen: Robert Sanford, a valódi ostromló. Forrás: YouTube.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2021. január 17. 11:29
https://gab.com/a/posts/105568687122183405 Video a demokratikus csőcselék tavalyi pusztításáról. Érdemes megnézni.
rovan
2021. január 17. 02:32
Védjék meg ezt az ártatlan tűzoltót és ezzel nyílvánítsákk ki jószándékukat.
rovan
2021. január 17. 02:28
Ha azt hiszik, hogy Hillary Clinton nyerhet, hát rossz lóra tettek. Amibe beledöglenek. Ő a szopatós elnök felesége. Eleve elvetélt ötlet. Biden meg egy demens. Éljen örökké, de ne legyen elnök. Mert arra nem alkalmas. Véget kéne vetni az őrületnek. Most.
rovan
2021. január 17. 02:18
Az FBI-nak nem az a dolga, hogy a hamisan megválasztott politikai hatalmat védje, bármilyen politikai hatalmat szolgáljon. Fékek és ellensúlyok. Ami oly sokszor elhangzik amerikai külpolitikusok szájából, ha más országokról van szó. Most az USA-ról van szó, az etalonról, ott kell ezt példamutatóan alkalmazni. Ez pedig az FBI és a CIA dolga, akiket nem köt a politika, elvileg afölött állnak. Hát, legyen így, vagy vele buknak. Az ország és polgárainak a védelme a legfőbb feladatuk. Hogy ilyen ne történhessen meg egyetlen amerikaival sem, mint ezzel az ártatlan tűzoltóval. Ha ezt a célját elárulja a szervezet, akkor nincs többé értelme a létének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik