Moody's: Stabil kilátással kezdik az évet a közép- és kelet-európai gazdaságok

2021. január 14. 11:33
Kiemelik, hogy a régión belül Magyarország szuverén adósosztályzatának kilátását tavaly felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította.

Stabil hitelképességi kilátással kezdik az évet Közép- és Kelet-Európa gazdaságai - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett átfogó térségi helyzetértékelésében. A nemzetközi hitelminősítő kiemeli, hogy a régión belül Magyarország szuverén adósosztályzatának kilátását tavaly felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította.

A Moody's közölte: a térség egészére érvényben tartott stabil hitelképességi kilátásának fő tényezője az, hogy várakozása szerint középtávon is robusztus marad az országcsoport gazdasági teljesítménye. A cég megítélése szerint a régió kevésbé van kitéve a koronavírus-járvány okozta tartós gazdasági károknak, mint a legtöbb euróövezeti gazdaság. A Moody's a közép- és kelet-európai gazdaságokban az idén 4,1 százalékos átlagos növekedést vár az általa 2020-ra valószínűsített 5,1 százalékos visszaesés után.

(MTI)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában