Fegyvert is viselhetnek a Nemzeti Gárda tagjai

2021. január 13. 10:27
A Nemzeti Gárda 10-15 ezer tagját vezényelhetik Washingtonba, hogy segítsenek a rendőrségnek a Biden beiktatása körüli teendőkben.

Fegyvert is viselhetnek az utcákon a Nemzeti Gárda Washingtonba vezényelt tagjai – közölték amerikai tisztségviselők helyi idő szerint kedden. Ryan McCarthy amerikai védelmi államtitkár azt követően engedélyezte a fegyverviselést a gárda tagjai számára, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) fegyveres tüntetések veszélyére figyelmeztetett Washingtonban, Joe Biden demokrata párti elnökjelölt január 20-ai beiktatása közeledtével. Egyelőre annyit tudni, hogy a Capitolium védelmével megbízott gárdisták önvédelem céljából biztosan hordanak majd fegyvert maguknál – árulta el az egyik illetékes.

A Nemzeti Gárda 10-15 ezer tagját vezényelhetik Washingtonba, hogy segítsenek a rendőrségnek a Biden beiktatása körüli teendőkben. Elsősorban védelmi, logisztikai és kommunikációs feladatok ellátásánál számítanak rájuk. Az amerikai hadsereg még nem kommentálta az értesülést. Múlt szerdán Donald Trump elnök több száz feldühödött híve erőszakkal behatolt a Capitoliumba, és csak négy órányi művelettel – a Nemzeti Gárda segítségével – sikerült őket eltávolítani az épületből. Az ostrom során öten életüket vesztették. Az incidens miatt meg kellett szakítani a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményének véglegesítését.

(MTI)

(Fotó: A nemzeti gárda katonái az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium előtt 2021. január 7-én. Az előző nap Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatóinak egy csoportja erőszakkal behatolt az épületbe, miközben a kongresszus két háza összeült, hogy hivatalosan is véglegesítse a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményét. MTI/EPA/Justin Lane)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehetne erről is egy cikk:
https://edition.cnn.com/2021/0..

147 Republicans voted against certification of the electoral votes in a joint session of Congress last Wednesday evening. Companies cutting off 147 Republicans. Some companies have opted to suspend donations to all politicians, regardless of whether or not they voted against upholding the Electoral College results.

Ennyit arról, hogy a jobboldal a nagy cégeket, a kapitalistákat képviseli, szemben a szociálisan érzékeny baloldallal.

Szerkesztés:
az eredeti cikkhez: a baloldal igyekszik teljesen eltörölni a republikánus pártot. Láthatóan nem akarnak még egy esélyt adni jobboldali elnöknek. A támogatásoktól való elvágás és a fegyveres jelenlét is a nyílt elrettentést szolgálja.

Ó, még Clinton is a Klubrádiót hallgatta!
Na ja, de tudjuk, hogy a rasszmatek számít, a négerek a legelesettebbek (még ha éppen milliárdos színész, sportoló vagy rapper is), velük a baloldal törődik, ezért ők sokkal szociálisabbak.
Egyébként Clinton tényleg ezt mondta négy éve a kampánykörútján, amikor a rozsdaövezetben a kilátástalan helyzetre panaszkodtak, hogy "na most legalább átérzik, hogy mit éreznek a nem privilegizált feketék" - nyert is Trump.

Mennyi a számokból a hamisított komponens? Az az érdekes info.
Tudták ezt Gyurcsányék is, amikor 2002-ben két hét alatt ledarálták a demokrácia legalapvetőbb dokumentumait, a szavazólapokat.

Ezt sem kifogásoltad:
Sheldon Adelson "az Egyesült Államok republikánus pártjának kiemelkedő támogatója volt, aki 2016-ban hozzávetőleg 30 millió dollárral járult hozzá közeli barátja, Donald Trump elnöki kampányához, majd 2018-ban, a félidős választások előtt 100 millió dollárt adományozott a republikánusoknak. Becslések szerint az Adelson házaspár összesen több mint 250 millió dollárral támogatta a republikánus jelölteket. Adelsonnak jelentős szerepe volt az izraeli amerikai nagykövetség Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetésében, és az iráni atomprogramról 2015-ben aláírt többhatalmi megállapodás amerikai felmondásában."
Forrás: https://kuruc.info/r/4/223160/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés