A kormánytagok sem mernek elindulni saját körzetükben

2020. november 30. 14:28

Karácsony Gergely
thevip.hu
Arra a politikára, amit Budapest ellen művelnek, aligha lehet felhatalmazást kapni ebben a városban. Interjú.

„Mintha a Fidesz kezdené végleg elengedni a fővárost az országgyűlési választások előtt.

Valójában már leírták költségként Budapestet, ami abból is látszik, hogy a kormánytagok sem mernek elindulni saját körzetükben. Arra a politikára, amit Budapest ellen művelnek, aligha lehet felhatalmazást kapni ebben a városban.

Az, hogy az ellenzék az önkormányzatokban sikeresen, más politikai filozófia mentén, fenntartható, szolidáris alapon fejleszti a városokat, számukra politikai kihívás.

Ahelyett, hogy jobban kormányoznának, összeszednék magukat, és kezelnék a gazdasági, valamint egészségügyi válságot, inkább bennünket próbálnak belenyomni a sárba. Nekem nap nap után kell kreált vitákat játszanom, most, amikor van ennél sokkal nagyobb baj is. A hit, hogy a Fidesz tud és képes kormányozni, napnál világosabban nyert cáfolatot. A politikai lózungok, a hazug propaganda édeskevés a járvány és a gazdasági válság legyűréséhez. A városok kifosztása pedig nem kormányzás. A Fidesz az ellenzéki alternatívákat akarja megfojtani az ellenzéki vezetésű városok kivéreztetésével.

Sikerül nekik?

Épp ellenkezőleg: a cselekvőképes önkormányzatokban mutatkozik meg az ellenzéki együttműködés kormányzóképessége. Budapesten letettünk egy programot a fővárosiak asztalára, amit a többség támogatott, a megvalósítások során nem a pártokat, hanem az embereket szolgáljuk. A Fidesz azonban nem úgy tekint ránk, mint a város legitim vezetésére, hanem mint a legyőzendő ellenzék részére. És eleve gyűlölik a tőlük független, autonóm intézményeket. A járvány és a gazdasági visszaesés hatására már a népszerűségük is visszaesett. Ez a taktikájuk, hogy minket is lehúzzanak magukkal. De ez a számítás azon alapszik, hogy butának nézik a választókat. Ha a városokra kivetett adókkal igyekeznek tönkretenni a településeket, azt az emberek igenis megértik. Tudják, hogy a kormány és nem a városvezetés hibája. Azért is szövetkezünk kis- és nagyvárosok polgármestereivel, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, és megmutassuk, hogy nincs Budapest-vidék ellentét. Valójában a központi hatalom a választási vereségtől félve ki akarja iktatni a versenyből a politikai alternatívákat. De ez nem fog sikerülni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tisztelt főpolgármester úr milyen eredményt, fejlesztést, megvalósított beruházást tud felmutatni Budapesten, ami az ő nevéhez fűződik?

"Ahelyett, hogy jobban kormányoznának, összeszednék magukat, és kezelnék a gazdasági, valamint egészségügyi válságot, inkább bennünket próbálnak belenyomni a sárba. "
1. Hívd a Városházára Tarlóst főgondnokként és - megoldódnak a gondjaid, f.szfej!
" A városok kifosztása pedig nem kormányzás."
2. Budapest költségvetése nem csökkent, sőt: több a pénzügyi forrás ma Budapesten, mint Tarlós idejében volt!
F.szfej! Már a számolás sem megy?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés