Orbán Viktor: Magyarország megvétózza az uniós büdzsét és a helyreállítási alapot

2020. november 16. 14:42
A magyar kormányfő levélben tájékoztatta a döntésről a német kancellárt, továbbá az EB és az ET elnökét is.

Levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét arról, hogy a magyar kormány megvétózza az EU hétéves költségvetésével és a helyreállítási alappal kapcsolatos jogalkotást – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután. A hírt korábban már Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is megerősítette. „Éppen most informáltak a legújabb fejleményekről az MFF/NGEU-csomag (a többéves pénzügyi keret és a »Next Generation EU« helyreállítási eszköz) végrehajtásának helyzetét illetően” – írta Orbán Viktor.

Levelében a miniszterelnök megerősítette, hogy a „semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről” elvvel összhangban

Magyarország kormánya az MFF/NGEU jogalkotási csomag valamennyi eleme ellenében fog szavazni,

beleértve azok megvétózását, melyek egyhangúságot igényelnek, így az MFF-rendeletet és a saját forrásokról szóló határozatot is.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor már korábban is felhívta a figyelmet arra, veszélyezteti a tagállamok közötti bizalmat, emellett Magyarország érdekeit, ha a következő hétéves költségvetést, illetve a rendkívüli helyreállítási csomagot olyan feltételekhez kötnék, amelyek pontosan nem határozzák meg, hogy mi a vélt jogsértés, és önkényesen vezethetnek politikai alapú költségvetési szankcióhoz kettős mérce alkalmazásával. Magyarország számára alapvetőek a közös értékek, beleértve a jogállamiságot, ezek érvényesülését és alkalmazását a magyar embereknek kell megítélniük, akik erre ugyanúgy képesek, mint bármely más európai nép.

(MTI)

Összesen 385 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Politikai zsarolásra csak politikai lehet az ellenválasz.

Fejezzük be a "viselkedést" Merkel mamával szemben is.
Tiszta vizet a pohárba, itt az idő:

Az Európai Tanácsé a legfőbb hatalom, nem a Soros-szovjeteké.
Az Európai Tanács, a kormányfők tanácsa LEGITIMÁCIÓS OKOKBÓL KÖTELES visszavenni a hatalmi pozícióit a Soros-NGO-k, a "civil" szervezetek, a bal-antifa, a liberál-hisztero, és a zöld-anarcho neomarxista terrorcsoportoktól.

Ez átfogó EU-nemzetbiztonsági szervezet létrehozásával érhető el. A LÉTREHOZANDÓ ÚJ SZERVEZET köteles LENYOMOZNI MINDEN ERŐT, amely az EU szerveivel BÁRMIFÉLE KAPCSOLATOT KERES, TALÁL, LOBBIZIK.
És erről meghatározott időben JELENTÉST TENNI a kormányfők tanácsa előtt, méghozzá ott MINDEN FELTETT KÉRDÉSRE VÁLASZADÁSI KÖTELEZETTSÉGGEL.
Amelyről a kormányfők NEM TARTOZNAK TITOKTARTÁSSAL.

Ez egy bonyolultabb játék. Ebben a kérdésben a Tanácsnak ( vagy tagjainak), de a Parlamentnek is vétójoga van, ezért tértek el a nyári "Tanácsi" megállapodástól, mert a Parlament vétózott volna. A költségvetés úgy rémlik kevésbé számít, mert ha nincs elfogadva, akkor automatikusan megy egy darabig a régi szerint. A nagy kérdés a 750 milliárdos, az Unió által garantált hitel, amire a délieknek nagy szüksége van. Nagy huzakodás lesz, mert őket egyáltalában nem érdekli ez a jogállamisági ügy ( ez inkább a "fukarok" ötlete lehet..), nekik a pénz kell.

https://www.maszol.ro/index.ph..

Nem a németek, hanem a "vétójoggal" ( elfogadják vagy visszautasítják) rendelkező Parlament tett keresztbe.

Nemcsak az EU Parlamentről beszélek: Brüsszel a-tól Z-ig Soros farzsebében van, pontosabban a Sorost küldőkében.

A vétó a helyes út. Most lehet, hogy fáj egy kicsit, de nem fáj később
nagyon.

Elgondolkodtam a szuverenitás fogalmán a XXI. században. Ha végig gondolom talán szuverén állam Észak-Korea, de a háttérben ott is ott van Kína. Az összes többit Nemzetközi Egyezmények
( ENSZ, WTO, Bázel, szabványok etc.) bonyolult szövedéke köti össze. Minden ilyen Egyezmény egy darabka a szuverenitásból ( azt csinálok, amit akarok...), persze vannak olyanok, amelyek nagy darabot jelentenek, mint pl. az Unió esetleg a NATO.

Havasi Bertalan kitűnő összefoglalása támdhatatlan módon mutatja be a magyar álláspontot, ha valaki használja az eszét, s nem egy liberális eszement perspektívából közelít ahhoz.

Orbit 5 hónap után azt üzente Sorosnak: Bocs, inkább nem kérem.
És 150 nap után, otthagyta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés