Kunhalmi: A kormány ölbe tett kézzel nézte és várta, hogy az egészségügyi rendszerünk a tönk szélére jusson

2020. november 12. 16:37
A képviselő Parragh László iparkamarai elnök eltávolítását is sürgette.

Elkésettnek nevezte a kormányzatnak a koronavírus-járvány megfékezésére tett lépéseit Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtökön online sajtótájékoztatón. Szerinte nyáron a kormány „elfelejtett felkészülni” a járvány második hullámára, és „ölbe tett kézzel nézte és várta, hogy az egészségügyi rendszerünk a tönk szélére jusson”. Kunhalmi Ágnes úgy értékelt: a Fidesz tudatosan tett így, „mert csak a hatalompolitikai kormányzásra koncentrál, vagy egész egyszerűen a közpolitikai kormányzásban, az ellátórendszere életben tartásában nem képes megfelelően kormányozni”

Az egészségügyben, oktatásban és szociális ágazatban dolgozók tesztelését hiányolva kijelentette: „megtörtént a bejelentés, de semmi sincs kidolgozva, egyszerűen kapkodás és fejetlenség mutatkozik” e téren is.

Az iparűzési adó elvétele az önkormányzatoktól az MSZP társelnöke szerint „egyszerűen nem lehet megfontolás tárgya”, mert ha ezt meglépik, csődbe mennek az e bevételtől eleső nagyvárosi önkormányzatok.

Kunhalmi Ágnes sürgette, hogy a javaslatot felvető Parragh László iparkamarai elnököt azonnal távolítsák el a miniszterelnök tanácsadói közül. Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a szociális ágazatban dolgozóknak mondott köszönetet, megemlítve, a kormánynak is gondolnia kellene erre a körre, munkájukat egyaránt elismerve erkölcsileg és anyagilag. Szorgalmazta, hogy a szociális ágazatban dolgozók is kapják meg az egyszeri, 500 ezer forintos juttatást, biztosítsanak nekik megfelelő védőeszközöket és folyamatos tesztelést, valamint érdekképviseleteikkel induljon egyeztetés a béremelésről.

(MTI)

Címlaőkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Kunhalmi: A kormány ölbe tett kézzel nézte és várta, hogy az egészségügyi rendszerünk a tönk szélére jusson"
Má'ollyan tönk szélére jutottunk, hogy a 28 EU-tagállam első feléhez tartozunk a számok alapján.
Mindenféle szám alapján.
Mi lehet az alattunk lévő, legalább 14 országban, te jó ég?
Persze, azok demokratikusan jogállami országok, így Ágika lihegve gondol rájuk, ott nincsenek tökök, bocs, tönkök...

A hiteltelen és rémhíreket terjesztő Korózs az maradjon, Parrag a szakember menjen ugye, te ajtónak vágódó és visszapattanó agysérült.
Ezt a szöveget már elmondta kisbarátnőd Szabó.
Már a könyökünkön jön ki. Te is dugulj el!

Múltkor azt hazudtad, hogy százával lépnek be az mszp-be az emberek. Miközben százával léptek ki az emberek, amikor megpuccsoltátok azt a szerencsétlen Kecskeházyt.

Lehet, hogy eljutott a szakadék szélére. Az ellenzék tenne még egy lépést.

Múltkor azt mondta Gajdics Ottó, hogy Kunhalmi hordozható ajtót visz magával.
Nem okos nő az egyszer biztos. Kis butuska.

Az ellenzekbol a legrosszabbat hozta ki a koronavirus. Is.
De volt mit kihozni, gonoszak ok a javabol.
Remelem, hogy a t. valasztok latjak, hogy nem a gondoskodas, a torodes, hanem csak a rosszindulat beszel beloluk. Ahogy egyikuk mondta, 133 bator emberen kellene kiprobalni a vakcinat, hatha meghalnak. Gyurcsany macskas baratja/baratnoje is Orban halalara var.
Sajnalom, ezek nem emberek. Nem tudom, valaha azok voltak-e, de igy egyutt meg gonoszabbak. Ok a gonoszsagaikat adtak ossze szavazatokert.
Vajon megeri?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés